A la ciutat de Mataró s'han organitzat moltes activitats per recollir fons a favor de la Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties minoritàries. Entre totes elles, n'hi ha un bon nombre d'esportives.

Per exemple, les AMPA’s de diferents escoles han optat per fer caminades i competicions: al Camí del cros s’hi organitza una caminada fins a Burriac, diumenge 15 a les 9 del matí; la de l’escola Sol-Ixent una marxa solidària oberta a alumnes, pares, familiars i amics que anirà fins al Parc Forestal, el divendres 13 a partir de les 9 del matí; i també diumenge a partir de les 9 del matí l’Institut Miquel Biada organitza una caminada popular al final de la qual hi haurà xocolatada i activitats diverses al pati. També amb un caire esportiu, a Valldemia hi haurà una jornada de zumba solidària diumenge al matí, i a l’escola Freta, divendres 13 hi tindran lloc les 12h de voleibol.

Pel que fa a les entitats esportives, la Unió Esportiva Mataró recaptarà un euro per cada punt que facin els seus equips de bàsquet durant la jornada del cap de setmana; el Centre Atlètic Laietània organitza una jornada de tennis i pàdel solidaris durant tot el diumenge; l’Iluro Hoquei Club, des de divendres a la tarda fins diumenge, organitza activitats diverses com partits, bingo, xocolatada, rifes...; l’Oikos Crossfit Iluro farà, durant la jornada de dissabte 14, una competició interna d'aixecament de pesos en moviment d'halterofilia.