El Cartell de Santes 2020 de Marta Floriach. Foto: R. G.
El Cartell de Santes 2020 de Marta Floriach. Foto: R. G.

El cartell de Les Santes 2020 servirà per l’any que ve

L’Ajuntament no utilitzarà el cartell de Marta Floriach i amagarà la marca Santes per concentrar-se en el ‘Mataró s’enlaira’

El cartell que havia de ser de Les Santes 2020 serà finalment el de la Festa Major del 2021. L’Ajuntament de Mataró va comunicar fa setmanes a l’artista Marta Floriach que la seva creació, presentada en societat a inicis de març, no es perdrà en el temps i servirà per la propera edició convencional de Les Santes.

Aquest juliol, doncs, no hi haurà ni cartells penjats, ni samarreta ni marxandatge ni res que remeti al nom o els elements de la Festa Major. Tampoc hi haurà exposició de fotografies ni botiga. L’Ajuntament prioritza el programa del Mataró s’enlaira com a programació cultural alternativa i els elements consuetudinaris de Santes decauen pràcticament per complet. La marca ‘Les Santes’ s’amagarà aquest any en no poder-se fer la Festa Major en el format habitual.

La decisió de Mataró amb Les Santes contrasta amb l’exemple d’altres festes majors que han prioritzat mantenir el programa o els seus actes més especials en alguns casos amb actes virtuals i al·legòrics de resultes dels nous condicionants post Covid-19 o que han repensat la Festa Major. Cultura de l’Ajuntament ha de fer públic en els propers dies el detall del programa del ‘Mataró s’enlaira’ que tindrà lloc en 8 escenaris respartits en 8 espais de la ciutat en dates de Santes (25,26 i 27 de juliol) però evitant en tot moment el nom i la marca de la Festa Major.

Dies enrere es coneixia que no s’interpretarà la música de la Missa de Glòria de Mossèn Blanch en el decurs de l’Ofici que sí que es farà el 27 de juliol. Algunes repicades com la Barram, aquesta eucaristia i algun element simbòlic manllevat del programa habitual seran els únics elements oficials que aquest any remetran els mataronins a la seva Festa Major. 

El Cartell de Santes 2020 de Marta Floriach. Foto: R. G.

El cartell servirà pel 2021

El cartell de Marta Floriach serà aprofitat per Les Santes del 2021. Cal recordar que la seva proposta dibuixava un dos personatges zoomòrfics que representen en Robafaves i la Geganta, ell amb un cos que recorda la Momerota i ella evocant l’Àliga.  El cartell també compta amb elements com ara el crismó amb les lletres gregues alfa i omega, una al·legoria que fa referència a crist i a l’origen religiós de la festa. També s’aprecia un dibuix, a l’esquena dels personatges, que recorda el teixit de la roba dels gegants i una capa, quelcom que aproxima el seu vincle amb la família Robafaves, símbol de la festa i de la ciutat. 

La presentació del cartell es considera oficiosament el punt de partida del compte enrere de les noves Santes. Les del 2021 no tindran l'habitual acte de presentació, mesos abans, que anualment desencadena polèmica i comentaris. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive