Web promocional del covidtest
Web promocional del covidtest

L'Hospital de Mataró no avala cap kit d'autodiagnòstic de coronavirus

Una empresa ha creat un test de diagnòstic portàtil per al Covid-19 avalat per un metge de l'hospital mataroní, però el consorci sanitari nega cap relació

Durant la darrera setmana s'ha publicitat a diversos mitjans l'aparició del "primer test de diagnòstic portàtil per al Covid-19'. Un kit d'autodiagnòstic promogut per l'empresari Carlos Caballero i avalat, segons diuen des de la companyia que l'ha creat, per un metge de l'Hospital de Mataró. Però el Consorci Sanitari del Maresme, gestor de l'hospital mataroní, s'ha afanyat a desvincular-se absolutament d'aquesta iniciativa i assegura que en cap moment n'avala els resultats.

Segons ha explicat la companyia a mitjans com Economia Digital, el test promogut per l'empresa ha estat sotmès a un estudi clínic que corrobora l'efectivitat del producte. Afirmen que ha estat el doctor Bentué de Ávila, especialista en medicina interna i adjunt del servei d'urgències de l'Hospital de Mataró, qui l'ha liderat. Els resultats, afegeixen, mostren una especificitat del 98,9% i una sensibilitat del 94,4%, xifres que avalarien la seva eficiència.

L'Hospital de Mataró, però, s'ha desmarcat immediatament de qualsevol relació amb aquest producte. En un comunicat, afirmen que "no avalen" el CovidTest. L'Hospital assenyuala que "no ha realitzat cap estudi clínic per corroborar l’efectivitat d’aquest producte, a diferència del que apareix publicat a diversos mitjans de comunicació". A més, assegura que "no té coneixement de l’existència de l’estudi esmentat" i, per tant, "no n’avala els resultats".

Pel que fa a la participació d'un membre de la plantilla en aquest estudi, també destaquen que "en cas que algun professional contractat pel CSdM hagi participat en un estudi d’aquestes característiques, ho ha fet a títol individual i fora dels nostres centres".

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive