Va sortir publicat a la premsa fa uns dies, que el Consorci del Port ha aprovat el Pla Estratègic del Port previst fins el 2030. Des del Grup de CIU estem satisfets que s’hagi aprovat el Pla Estratègic seguint les línies que es van perfilar ja des del Govern del Joan Mora i amb el Miquel Rey de Regidor de Promoció Econòmica, i que s’han seguit des del Consorci, del qual formàvem part com a membres del Consell Rector la llavors Regidora de Promoció Econòmica Dolors Guillen i jo mateixa. Es va impulsar perquè quan el 30 d’Abril del 2018 finalitzin les concessions actuals, hem de saber quin tipus d’instal·lació volem per els propers 12 anys.

Ens alegrem que, malgrat tot, s’hagi vist des del Govern de la ciutat que la nostra feina al Port anava ben encaminada i que calia rectificar l’enfocament i direcció del Port des de fa molts anys, per tractar-lo ara com un espai d’oportunitat.

Està clar que el Port ha de ser una peça clau en el futur de Mataró, singular, excepcional i potent, no un espai residual o poc valorat com ha estat fins ara. I això passa per canviar de model d’explotació i actualitzar-lo a ser un Port del s. XXI. Tenim al voltant altres ports que també desperten al creixement i no volem deixar que Mataró perdi l’oportunitat d’exercir també aquí com a Capital de la Comarca.

Tant a nivell nàutic com comercial, el nostre port ha de ressorgir dels cànons tradicionals i adequar-se a la nova realitat social. El “target” d’usuaris ha d’obrir-se a noves formes de gaudir de la nàutica: lloguers, vaixells compartits, turisme nàutic i activitats que potenciïn la nàutica com a activitat més generalitzada, fer-nos més atractius que els ports de l’entorn i per això el Pla preveu concessions a més curt termini, i estimant la necessitat d’amarraments de lloguer, tipus forfaits, que donin més flexibilitat i atenguin a les necessitats dels nous perfils dels usuaris del Port.

Es vol potenciar la base nàutica que creiem que necessita el Port: l’activitat nàutica genera o ha de generar activitats esportives diverses, que necessiten instal·lacions adequades, activitats de promoció i d’investigació d’aquest fons marí tan extraordinari que tenim davant les nostres costes, la praderia de Posidònia, que pot potenciar el turisme de immersió.

També s’ha treballat la idea de crear una àrea tècnica potent, on els navegants puguin trobar tot allò necessari per al manteniment i la reparació de les naus, i que d’altres ports puguin tenir com a referència. A més, hi podem vincular els graus de Formació que actualment ja s’estan fent als centres d’estudis de Mataró.

Hem de tenir en compte que la concessió de “Varador 2000” pot ajudar a fiançar el Port de Mataró com un centre tècnic potent des de Vilanova cap a Portbou.  Tot es resumeix en la idea de buscar l’excel·lència i la singularitat en les nostres instal·lacions, i aquesta voluntat ha de impregnar no només la vessant nàutica sinó també la comercial.

Mataró té un excés d’oferta comercial en tot el seu territori. No podem deixar que la zona comercial del Port sigui una zona més de la ciutat. Precisament per la seva ubicació ha d’oferir una oferta singular, de qualitat, estretament lligada a l’activitat pròpia del port, que doni servei als seus usuaris, i que a l’hora generi una atracció respecte de la ciutat.

Pel que fa a l’oci nocturn, hem de transformar l’oferta actual. En els darrers anys s’ha anat degradant fins el punt de que ni és atractiva ni saludable, ni serveix per potenciar l’activitat nàutica-esportiva, ni resulta interessant per la resta de la ciutat.

Donat que aquest és el Port que des del Grup Municipal ja teníem al cap fa 6 anys, perquè sabem quin Mataró volem, mostrem la nostra satisfacció perquè després d'anys i anys de tractar el port com un enemic ideològic, com l'abanderat dels sectors potentats de la ciutat, després d'anys de perdre una oportunitat rere l'altra per qüestions de prejudicis, en el mandat de Joan Mora vam començar a donar-li la volta a aquesta visió i ara, amb el lideratge de Quim Fernández, s'ha enllestit la feina. Estem contents perquè hem convençut als socialistes que calia rectificar i tractar el Port com un espai d'oportunitat i no com un objectiu a abatre.