Mataró viu, encara, uns moments delicats. És cert que durant els darrers temps la situació econòmica ha millorat i l’atur s’ha reduït, però els efectes de la crisi encara són evidents i treballar per superar aquesta situació és la meva prioritat.

Encapçalo un govern reduït, cert, però també és veritat que és un govern unit, que treballa molt i que compleix. Aquest govern, com cada any, ha presentat una proposta de pressupost per l’any 2019. Ho hem fet amb vocació d’entesa, la mateixa voluntat que ha portat a l’aprovació dels comptes municipals en els darrers tres anys.

És un pressupost ajustat econòmicament al moment i a les disponibilitats. Sense cap estridència electoralista. Proposa com a prioritats no incrementar la pressió fiscal i mantenir la inversió per la millora de carrers, d’espais públics i de nous equipaments públics.

Mai hem demanat a l’oposició xecs en blanc ni adhesions i ara tampoc ho farem. Al contrari, demanem propostes crítiques i constructives

Un pressupost que afirma les polítiques socials. Un pressupost que compleix amb els compromisos dels empleats públics de l’Ajuntament. Un pressupost que vol incidir en polítiques d’habitatge i vetllar per la neteja i la seguretat als nostres carrers i amb un nou model de transport urbà amb nous autobusos i millors tarifes.

No aprovar el pressupost significaria retornar a la despesa d’anys anteriors, paralitzant projectes, programes i inversions.No aprovar els comptes del proper any serà una notícia dolenta per Mataró.

No aprovar els comptes del proper any serà una notícia dolenta per Mataró

Mai hem demanat a l’oposició xecs en blanc ni adhesions i ara tampoc ho farem. Al contrari, demanem propostes crítiques i constructives. Busquem punts d’entesa. El govern procurarà estar a l’alçada: mà estesa, voluntat de diàleg i d’arribar a acords.  

Mataró ho necessita.