Els darrers dies ha transcendit la problemàtica derivada de la inseguretat que viuen els veïns de Cerdanyola i Rocafonda.

En un llarg comunicat, l’Associació de Veïns de Rocafonda descrivia com l’increment dels petits furts, estrebades, petites agressions, agreujat amb els darrers episodis d’agressió sexual i de baralla amb armes de foc,  han portat una percepció general d’inseguretat i de desconfiança veïnal. Des de l’Associació s’interpel·lava a l’Ajuntament a entomar el tema de forma decidida.

El passat divendres, la majoria dels Grups Municipals van sotscriure una Declaració per afrontar la situació.

Penso que la ciutadania de Mataró reclamava un gest unitari de tots els Grups Municipals. Un gest que contribuís a diferenciar allò que és urgent (fermesa, decisió i eficàcia per eradicar les activitats delictives) del que realment és l’important: la convivència, la llibertat, la pau veïnal, l’educació, el treball…

Un gest que ens donés a tots plegats la credibilitat necessària, davant la ciutadania i davant els professionals i  els voluntaris de les escoles, de la biblioteca, de les entitats esportives, sanitàries i veïnals, que treballen per capgirar la situació des de la vessant social, cultural i del lleure,  per aturar el desànim, per afirmar que per a tots nosaltres, per qualsevol govern municipal que vingui, aquesta ha de ser la prioritat absoluta.

Es indispensable que parlem clar i que no fem electoralisme en aquesta qüestió.

I crec, que la Declaració que vàrem sotscriure divendres passat és un primer pas. Som conscients que pot ser insuficient per alguns i per altres, excessiu…

Per mí, aquest document de consens és la primera pedra d’un gran pacte polític, amb un relat integrador, que garanteixi la seguretat de les persones, per a poder desenvolupar amb tots els recursos que facin falta, les polítiques públiques i els programes multidisciplinars educatius, socials, esportius, laborals, urbanístics, habitacionals, comercials,… que siguin necessaris.

Ens hi juguem molt. Som una sola ciutat, volem ser una sola societat, diversa i cohesionada. I no en tinc cap dubte. Junts demostrarem que ho som!