Equip directiu de Pous.
Equip directiu de Pous.

Contingut Patrocinat

Pous, un 2021 d'impuls i un 2022 amb el client com a protagonista

Pous, empresa professional immobiliària, ha impulsat el seu negoci durant aquest any amb la intenció de ser la solució integral per als seus clients

Pous tanca un any 2021 de canvis, de novetats. En els últims 12 mesos, l'empresa s'ha renovat i reorganitzat per poder agafar impuls en un moment important, on tot és més dinàmic i les demandes van canviant. Per això, ha estat un any especial de nou logo, de web renovada, on el departament de comunitats de veïns s'ha ampliat i on la cartera d'aquest sector ha crescut per ser un eix important del negoci. Pous ha canviat i ha crescut, però sobretot ha agafat impuls per fer del 2022 l'any del client. Un moment per a oferir el millor servei possible als seus usuaris. Per tenir més opcions que mai. Per acompanyar de la millor manera. Un any emocionant.

En aquest sentit, 2021 han suposat 12 mesos de feina intensa en el departament comercial, on s'han superat les operacions de 2019, fet que ha suposat que Pous hagi crescut amb més personal per poder oferir el millor servei i el màxim de personalitzat. Tot això amb aires de canvi i de digitalització, un procés que es consumarà al 2022 i que potenciarà la interacció online i el contacte amb els clients de la manera més senzilla i immediata possible.

Pous sap que l'usuari, el client, té noves necessitats i compta amb noves maneres de relacionar-se, i per això treballa amb una adaptació constant al nou món que ha arribat per quedar-se. Fruit d'això ha nascut la plataforma interna en línia que permet notificar, resoldre i comunicar qualsevol cosa a clients, proveïdors i demés. Perquè estar al costat de l'usuari significa estar sempre connectats, des de qualsevol lloc.

 

Un departament comercial diferencial

El departament comercial de Pous, especialitzat en  compra-venda d’habitatges, en lloguer i compra de locals i en lloguer en l’àmbit residencial marca la diferència i es construeix sobre dues vessants: l'experiència dels millors professionals i la confiança que generen a la seva cartera de clients. Amb l'objectiu d'oferir la millor taxa de conversió possible, trobant allò que necessiten els clients sense perdre el temps més del necessari, i la integració del software de Pous, que permet valorar i identificar totes les dades necessàries en cadascun dels immobles, són la combinació perfecta per aconesguir solucions satisfactòries en qualesvol àmbit.

Més assessoria, més solucions

A tot això se li sumen nous serveis que han anat creixent dins de l'empresa, com la presència d'un servei d'assessoria jurídica que ofereix Pous Advocats i que s'integra en el dia a dia dels clients.  D'aquesta manera, es completa una proposta integral amb solucions de tot tipus.

 

La trentena de professionals dedicats als serveis de Pous volen desitjar una bona entrada d'any als seus clients i a tots els mataronins i mataronines, tot esperant que 2022 sigui un any gloriós i de tornada, per fi, a la normalitat.

Comentaris (2)

Laura Rivas Fa 20 dies
Fa alguns anys que varem comprar un pis i la feina feta va ser impecable. Ens aconsellaren en els passos que haviem de fer i es varen ocupar de tots els tramits burocratics… un descans, per cert. Sols puc alegrar-me de que segueixin endavant!
Amadeu Casanovas Fa 21 dies
Continueu com fins ara. A mi personalment i, ja fa molts anys, des de l'época del avi Antoni Pous no m'haveu defraudat mai. Endevant. Amadeu Casanovas,

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive