tarinas
tarinas

Negocis que van tancar per la pandèmia: poden reclamar a l'assegurança?

Els jutges estan dictant sentències favorables a aquests negocis sempre que es compleixin algunes clàusules. Tarinas ho detalla.

Molts negocis i autònoms van haver de tancar per la pandèmia i no van poder tornar a aixecar la persiana. Una situació dura, habitual durant el 2020 i que ha deixat a famílies sense la seva font d'ingressos. Durant mesos es creia que això no tenia cap tipus de solució, però darrerament diverses sentències als jutjats estan començant a donar la raó als negocis i establiments en reclamar a la seva companyia d'assegurances una indemnització. Tarinas, especialistes en el camp de l'advocacia i assessorament legal i econòmic, explica tots els detalls.

Bàsicament, segons el tipus de pòlissa i cobertura que es tingui contractada, els tribunals estan acceptant indemnitzacions per aquests negocis afectats si tenen firmades cobertures per paralització de l'activitat, pèrdua de beneficis o pèrdua de lloguers. Són  tres casos en els quals hi ha una escletxa per a poder reclamar.

Les pòlisses delimiten el que es pot reclamar, i actualment a nivell judicial s'està fent una interpretació en la qual la Covid és un dels motius pels quals s'ha de donar cobertura en cas de paralització d'activitat. Ja hi ha sentències que apunten en aquest sentit sempre i quan siguin empreses que van tancar per les imposicions del Reial Decret del 14 de març, quan es declara el primer estat d'alarma.

Tarinas, professionalitat i tranquil·litat per a la Renda 2020.
Tarinas, professionalitat i tranquil·litat
 

Els supòsits per accedir a la indemnització, indica Tarinas, són:

  • Que el negoci estigués afectat per la pandèmia
  • Que la pòlissa d'assegurança tingui cobertura per paralització de l'activitat, pèrdua de beneficis o pèrdua de lloguers
  • Que el tancament fos obligat pel Reial Decret 463/2020 del 14 de març de 2020

En qualsevol d'aquests escenaris, cal informar-se i assessorar-se perquè hi ha opcions de poder reclamar una indemintzació. Tarinas porta més de 80 anys treballant en aquest camp i pot oferir de forma gratuïta una revisió de la pòlissa per valorar si es compleixen els requisits esmentats.

Més informació:

Tarinas Law & Economy. Tots els detalls al vídeo.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive