Àrea Gestió Immobiliària.

Lloga el teu immoble a Mataró: preus, tendències i garantia de cobrament

Contingut Patrocinat FOTO PORTADA: Àrea Gestió Immobiliària.

El mercat del lloguer al 2021 comptarà amb contenció de preus, i oferta limitada i un major risc de morositat en el cobrament de les rendes; per això, és recomanable comptar amb assessorament expert com el d’Area Gestió Immobiliària

Conèixer el mercat i oferir les millors garanties

2021 tanca el seu primer trimestre amb la incertesa provocada per la situació del Coronavirus però també amb la certesa que els propers mesos, amb la vacuna ja en marxa, seran de recuperació. Després d’un any  de dubtes, són molts els que es pregunten si ara és el moment de reprendre aquelles decisions que havien acabat al calaix, i una d’elles està vinculada amb el mercat de l’habitatge. El lloguer ha viscut un moment de contenció i canvis legislatius, pel que la pregunta és clara: és bon moment per posar el teu habitatge en lloguer? Els experts diuen que sí, i per això Area Gestió Immobiliària posa a disposició dels seus clients un equip d’experts immobiliaris per a llogar el seu immoble amb la màxima tranquil·litat i totes les garanties. 

Amb oficines comercials a Mataró i a les 3 Viles (Llavaneres, Caldetes i Sant Vicenç de Montalt), des d’Àrea Gestió Immobiliària assenyalen que en aquests municipis hi ha un denominador comú: una alta demanda i una oferta limitada. Per això, davant la pregunta sobre si és un bon moment per posar en lloguer un pis, la resposta és que sí, tenint en compte la rendibilitat que ofereixen respecte altres alternatives d’inversió. Ens trobem en municipis on hi ha hagut un augment de més del 5% en el preu del lloguer durant el 2020, mentre que a Barcelona aquest ha caigut gairebé un 10%. Els motius són clars: hi ha una escapada de Barcelona cap a zones properes i el confinament ha canviat les preferències d’habitatge de bona part de la població. 

Les oficines a Mataró.
FOTO: Les oficines a Mataró.

Caurà el preu del lloguer a Mataró?

Per aquest 2021 s’espera que el preu del lloguer a la capital del Maresme no augmenti massa o es contingui, sobretot per l’arribada del Real Decret de la Generalitat de Catalunya que limita els preus de lloguer en zones tenses, com és Mataró. Tot i això, no hi haurà baixada de preus per dos motius. El primer, perquè molts compradors locals han post-posat la decisió de comprar per la incertesa i prefereixen dirigir-se al lloguer. L’altra, que l’oferta continuarà essent limitada ja que alguns propietaris estan retirant del mercat del lloguer els seus immobles davant les limitacions de preu. 

Interès per la compra d’habitatges destinat al lloguer a les 3 Viles

Pel que fa a Llavaneres, Sant Vicenç i Caldetes, són municipis no declarats com a zones tenses, i per tant, no estan afectats per les limitacions de preu del lloguer. Això provoca que s’estigui notant un augment d’inversors patrimonialistes que busquen comprar habitatges per posar-los en lloguer, donada l’escassa oferta. A més, la demanda per a aquests municipis ha augmentat per l’efecte de la pandèmia (principalment de famílies de Barcelona), degut a la seva bona qualitat de vida i proximitat amb la ciutat comptal. 

Oficines a Mataró.
FOTO: Oficines a Mataró.

Interactiu: l'evolució del mercat durant la pandèmia (passa el cursor per sobre)

 

Com garantir-se el cobrament de les rendes del lloguer? La solució d’Area Gestió Immobiliària

Davant aquesta situació, una de les tendències més destacades al 2020 i que tindrà continuïtat durant aquest 2021 és precisament el repunt de la morositat de part d’alguns inquilins, especialment en la forquilla de preus inferior als 850 euros mensuals. Els motius són diversos: la pèrdua de feina o els ERTO, que provoquen que molts inquilins hagin de demanar moratòries, condonacions de lloguers o directament, no l’estiguin pagant. La recessió econòmica, a més, sembla ser un factor clau per entendre que aquesta situació s’allargarà durant els propers mesos, i per això, ara més que mai, cal oferir seguretat al propietari. Que sàpiga que cobrarà la renda, en molts casos necessària per a complementar els ingressos familiars. 

Per fer front a aquesta creixent preocupació dels propietaris, des d’Area Gestió Immobiliària recomanen dues coses. D’una banda, comptar amb assessorament professional per a fer una bona selecció del inquilí. D’altra banda, considerar la contractació d’una assegurança contra l’impagament de lloguers. 

En aquest sentit, des d’Area Gestió Immobiliària expliquen que molts dels seus clients ja els hi ha demanat que els hi contractin aquest tipus d’assegurança amb una empresa prestigiosa en aquest camp a nivell internacional. Per als nous clients que els hi confiïn la gestió del seu lloguer, l’agència immobiliària els hi ofereix gratuïtament un any d’assegurança contra impagament. 

Què aporta aquesta assegurança? Cobrament del lloguer totalment garantit, cobertura d’altres deutes relacionats amb el lloguer (com poden ser els subministres), assistència legal completa i cobertures addicionals en casos de vandalisme u ocupacions, entre d’altres. 

Vídeo

Àrea Gestió Immobiliària: solucions al cobrament del lloguer

Ferran Garcia, Director de Negoci d'Àrea Gestió Immobiliària sobre les preocupacions dels propietaris i com trobar-hi solució.

Area Gestió Immobiliària, més de 30 anys d’experiència i solucions immobiliàries integrals al Maresme

Area Gestió Immobiliària va néixer el 1989 i des de fa més de 30 anys ofereix serveis immobiliaris integrals com la compra-venda i lloguer, gestió de patrimonis/lloguers, administració de finques, corredoria d’assegurances i assessorament legal i fiscal. Especialitzats en la costa del Maresme, sobretot a Les 3 Viles i Mataró, compten amb un equip de 35 professionals a disposició dels seus clients en dues oficines d’atenció: a la capital del Maresme i a Llavaneres. 

El 90% dels seus clients els valoren amb un 10 (dades de Google) i gestionen anualment més de 250 operacions de compra-venda i lloguer. 

Hi ha tres elements que diferencien Àrea de Gestió Immobiliària d’altres agències: la cultura i els valors que comparteixen el seu equip de persones, la constant innovació i ús de tecnologies (p.ex., els tours virtuals o la signatura digital) i, per últim, un departament de Marketing propi que defineix e implementa les accions de promoció més adequades per a cada habitatge. 

Àrea Gestió Immobiliària.
FOTO: Àrea Gestió Immobiliària.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive