Lloguer i el seu impacte.
Lloguer i el seu impacte.

Gràfic de la setmana: l'impacte social del mercat de lloguer

Un estudi analitza l'impacte del lloguer en la societat i com aquest, amb l'estructura actual, afecta a les condicions de vida.

 

Quin impacte té el mercat del lloguer en la societat? Segons sembla, molt major del que un es pot pensar. Un estudi dut a terme per La Hidra Cooperativa, que treballen en el sector amb vocació de transformar-lo, destaca que amb les lleis actuals, viure de lloguer és un sinònim de vulnerabilitat, ja que consideren que un de cada dos canvis d'habitatge són un desnonament invisible.

En l'enquesta realitzada destaquen que 8 de cada 10 persones destinen més ingressos dels que haurien al lloguer, amb un terç que inverteix més del 50% del que ingressen. També destaca que un de cada dos habitatges ha patit aassatjament immobiliari, i que un de cada cinc han de compartir pis per pagar el lloguer. I tot, malgrat que més del 90% admet que mai no ha ajornat un pagament.

En l'enquesta es destaca que la mitjana d'edat de les persones que han respost tenen 38 anys, amb una majoria amb treballs qualificats, el que reforça la idea que és sinònim de vulnerabilitat independentment de la realitat socioeconòmica de cadascú.  Es pot consultar tot l'informe aquí.

patrocini comajuans

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive