El gràfic de la setmana sobre habitatge
El gràfic de la setmana sobre habitatge

Ferran Pous

Gràfic: el mercat de l'habitatge s'impulsa amb el major número de compravendes en 14 anys

Les dades del darrer trimestre apunten a un creixement del mercat, sobretot de segona mà. El gràfic de la setmana.

 

El mercat de l'habitatge a Catalunya ha tancat el segon trimestre amb 22.062 compravendes, el quart trimestre consecutiu amb ascensos i el màxim dels últims catorze anys. Aquest creixement ha estat impulsat pel "bon comportament" del mercat d'habitatge de segona mà, amb 18.593 operacions i un augment del 8,3% respecte al trimestre anterior. Els Agents de la Propietat Immobiliària (API) han advertit d'un "cert esgotament" del producte d'obra nova i un possible dèficit futur d'aquest tipus d'habitatges. Pel que fa als preus, aquest han mantingut una certa estabilitat en el cas de les compravendes i han continuat baixant en el mercat de lloguer.

"El segon trimestre ha estat fantàstic, amb un resultat extraordinari", ha assegurat el conseller delegat de Gamerin, Luis Fabra, en la presentació de' 'l'Informe trimestral del mercat immobiliari a Catalunya' per part de l'Associació d'Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC) i el Col·legi Oficial dels Agents de la Propietat Immobiliària (COAPI).

El mercat residencial ha tancat el segon trimestre de l'any amb 22.062 operacions de compravenda, un 5,5% més respecte als tres mesos anteriors. Aquest resultat evidencia una "fortalesa del mercat brutal" i representa el nombre més elevat de compravendes des del tercer trimestre de 2007.

Aquest increment ha estat impulsat pel "bon comportament" del mercat d'habitatge de segona mà, amb 18.593 operacions i un augment del 8,3% respecte al primer trimestre d'aquest any. Les 3.469 compravendes restants han estat d'obra nova, amb una variació negativa del 7,1% en comparació amb els tres mesos anteriors.

En aquest context, els API han alertat de la falta d'obra nova. El nombre de visats dels últims dotze mesos ha estat d'11.451 a Catalunya, una reducció del 8,7% respecte al mateix període de 2020. Actualment, el mercat inicia un 10% menys d'habitatges d'obra nova de l'absorció del mercat.

patrocini bleconomistes

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive