portada grafic comajuanPIB
portada grafic comajuanPIB

Gràfic: el Maresme, una de les comarques amb el PIB per càpita més baix

Repassem les dades de com s'ubica la comarca a Catalunya a nivell de PIB i què aporta a nivell català en producte interior brut.

 

El Maresme aporta el 4,06% del Producte Interior Brut (PIB) català. En concret, el 2019 va generar 10.143,50 milions d’euros, una quantitat que ens col·loca en el cinquè lloc en el rànquing comarcal darrera del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Vallès Oriental.

Tot i aquest important pes econòmic, les dades per càpita -analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local- indiquen que el Maresme es troba molt per sota de la mitjana catalana. De fet, és la cinquena comarca amb el PIB per càpita més baix de Catalunya, només per sobre del Priorat, Montsià, Baix Penedès, Garraf i Pallars Jussà.

Les dades de 2019 indiquen que el PIB per càpita maresmenc va ser de 22.500€ quan la mitjana catalana arriba als 32.600€. En general, el producte interior brut per càpita va augmentar a la majoria de municipis maresmencs respecte a 2018 a excepció d’Arenys de Mar i Cabrils que van mantenir les mateixes xifres de l’any anterior i DosriusMalgrat de MarEl MasnouSant Andreu de LlavaneresSant Pol de Mar i Tordera que van registrar un descens.

patrocini comajuans

Comentaris (1)

Quim Fa 9 mesos
No es d'estranyar,estem al darrere amb moltes coses només destaquem en robatoris i ocupacions ,tot gràcies al ajuntament de Mataró que no sap treballar per el bé de la ciutat

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive