Garantia de cobrament del lloguer: cada vegada més necessari
Garantia de cobrament del lloguer: cada vegada més necessari

Contingut Expert

Garantia de cobrament del lloguer: cada vegada més necessari

Com a propietari, poder treballar amb la garantia de cobrar mes a mes el lloguer dona una tranquil·litat imprescindible; hi ha assegurances pensades per aquests casos

Un dels mals de cap més grans que es troben els propietaris, petits i grans, és tenir la seguretat que cobraran a final de mes. La inseguretat en aquest camp després de les creixents situacions i conflictes que s’estan veient arreu fan que un es plantegi molt bé si posa a llogar un immoble. La realitat actual fa que tenir una garantia de cobrament del lloguer sigui cada cop quelcom més necessari. I això és el que la Cambra de la Propietat vol desgranar. T’ho expliquem a continuació.

Com a primera garantia, trobem la fiança de lloguer. En el cas d’una finca destinada a habitatge, l’import mínim de fiança i que necessàriament s’ha de dipositar a l’INCASÒL, és la quantitat equivalent a una mensualitat de la renda del lloguer.

Les parts però, poden pactar qualsevol tipus de garantia del compliment per l'arrendatari de les seves obligacions arrendatàries addicional. En el cas de l'arrendament de l'habitatge, en contractes de fins a cinc anys de durada, o de fins a set anys si l'arrendador és una persona jurídica, el valor d'aquesta garantia addicional no pot excedir dues mensualitats de renda. És a dir, es poden demanar un màxim de 3 mensualitats de renda en concepte de fiança i garantia addicional.

Això dona un marge de maniobra, però el propietari sempre ha d’intentar compensar el perjudici que pot suposar un impagament de lloguer a mig termini, que suposa deixar de rebre uns ingressos normalment necessaris i a sobre, assumir despeses i inconvenients com poden ser entrar en un procediment judicial, arreglar els desperfectes que hi pugui haver un cop es recupera l’immoble i altres. Així que cal estar alerta i prendre bones decisions.

Nou ajut perquè els joves de Mataró puguin pagar el lloguer
 

Com tenir un llogater solvent?

Analitzar la solvència del possible llogater és imprescindible en un moment com l’actual. Aquests estudis estan vinculats a la sol·licitud i revisió de diferent tipus d’informació (últimes nòmines, tipus de contractes, última declaració de la renda, rebuts d’IRPF, la renda i dades del gestor en cas dels autònoms,...).

La Cambra analitza i valora cada cas de forma personalitzada per assessorar el millor en cada cas. Cal destacar que per la seva banda, les companyies d’assegurança acostumen a demanar requisits com l’antiguitat laboral, no estar en fitxers de morositat i altres. Fer un estudi previ del llogater és crític i ajuda a estalviar-se mals de cap a la llarga.

Lloguer Garantit a través de La Cambra de la Propietat

El punt de partida del propietari, per tant, queda força clar. Però tenir més garanties significa tenir major tranquil·litat, i aquí és on entren algunes assegurances que ajuden al propietari, com és el cas de la Cambra de la Propietat i el seu Lloguer Garantit. Des de l’entitat compten amb una assegurança pensada per oferir la millor de les cobertures i la capacitat de recuperar mensualitats no pagades.

És el cas del Lloguer Garantit. Aquesta assegurança cobreix fins a 12 mensualitats de renda impagades, amb una franquícia d’un mes a banda de totes les despeses d’advocats, procuradors i tot el referent a demandes per desnonament per manca de pagament fins a 3.000 euros. També cobreix actes vandàlics cobrint danys del pis llogats per fets malintencionats i defensa jurídica de tots els drets relatius a l’immoble.

La Cambra també s’encarrega dels tràmits i comunicacions amb les asseguradores, així com del procediment judicial de desnonament amb la Garantia d’expertesa i experiència del seu Departament Jurídic, per tal que el propietari pateixi el mínim greuge possible. En cas d’haver patit actes vandàlics també poden quedar coberts per l’assegurança, i pel cas que es tractin de desperfectes derivats del manteniment o desgast, també disposen de l’Oficina Tècnica que pot aconsellar als seus socis en cas de necessitar fer alguna reparació.

Actualment, per aquells propietaris que confiïn l’administració del seu lloguer a La Cambra, compten amb la primera anualitat de LLOGUER GARANTIT gratuïta, amb cobertura de fins a 6 mesos d’impagament de lloguer (ampliable a 12 a càrrec del propietari- amb una franquícia d’un mes)

Arxivat a:

Comentaris (1)

Kiko Fa 1 mes
Garantía para los inquilin@s que pagamos todos los meses el alquiler contra propietari@s que creen que lo único que deben hacer es cobrar todos los meses y no se hacen cargo de sus obligaciones, qué poquito se habla de eso. Pobre propietari@s, no hacen más que subir los alquileres y luego obligaciones ninguna, cuando les ocupen los pisos a llorar.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive