Shopify.
Shopify.

Shopify, què és i si pot competir amb Amazon

Amazon és el rei de les compres online, però poc a poc sorgeixen competidors i per aquí us parlem de Shopify, una plataforma de e-commerce en creixement.

patrocini pous
 

El e-commerce segueix ampliant les seves possibilitats per poder oferir un catàleg infinit de possibilitats i així poder aconseguir comprar qualsevol producte que necessitem des de la comoditat de la llar o des del nostre dispositiu mòbil.

Tot i que avui dia Amazon és el rei de les compres online, trobem altres competidors com eBay o AliExpress per ampliar l’oferta de plataformes disponibles per comprar o vendre. A continuació us parlem de Shopify, un lloc web que proposa diferents eines per poder crear el teu propi negoci de e-commerce i començar a vendre en línea.

Què és Shopify?

Fundada a 2006 per Tobias Lütke, es tracta d’una empresa canadenca de comerç electrònic que ja ha generat més de 1.700.000 negocis a 175 països arreu del món, els quals han fet més de 200 mil milions de dòlars en vendes amb Shopify. Trobar clients, augmentar les vendes i gestionar el teu dia a dia són algunes de les funcions que proposa Shopify. Està molt enfocada a la creació d’un negoci particular online, per la qual cosa ofereix eines i funcions per començar-lo, gestionar-lo i fer-lo créixer. Aquests són els seus punts clau per entendre com funciona:

  • Comença un negoci en línia: crea un negoci, independentment que tinguis una idea original o estiguis buscant una nova manera de guanyar diners.
  • Trasllada el teu negoci online: converteix la teva botiga minorista en una botiga en línia i segueix atenent els clients sense perdre el ritme.
  • Contracta un Shopify Expert: configura la teva botiga online amb l’ajuda d´un freelancer de confiança del Mercat d´Experts de Shopify.
  • Canvia el teu ecommerce a Shopify: porta el teu negoci a Shopify sense importar quina plataforma d'ecommerce estiguis usant actualment.

La plataforma permet vendre també en persona, ja sigui en establiments minoristes, tendes temporals i altres llocs habilitats, tot i que en general s’enfoca més a la venda online mitjançant un lloc web d’e-commerce. Les xarxes socials també són un dels canals que recomanen i ajuden a gestionar des de Shopify.

Per poder crear la teva plataforma en línea ofereixen diferents plantilles amb temàtiques diferents, dominis personalitzats a la xarxa i l’oportunitat de construir la nostra tenda online sense la necessitat de tenir coneixements propis de codificació o disseny. Quant al preu per poder fer ús de Shopify, actualment té un model basat en la subscripció (amb els primers 14 dies gratis) en el que l’empresa cobra una comissió que disminueix amb l’augment del volum de comandes.

Pot competir amb Amazon? 

Tot i que al principi a Shopify li va costar arrencar, va ser al 2015 quan va sortir a borsa i des d’aquell moment no ha deixat de créixer. Amb associacions amb empreses com Meta, Twitter i Pinterest (per poder habilitar les compres en aquestes xarxes socials), al 2019 Shopify va superar a eBay per convertir-se en la segona plataforma de comerç electrònic més gran dels Estats Units d’Amèrica després d’Amazon. És per aquets fet pel qual ens fem la pregunta de si pot arribar a competir amb la gegant de Jeff Bezos, però encara es aviat per respondre aquesta qüestió amb certesa, ja que ofereixen un sistema diferent: Amazon més enfocat a comprar i Shopify a vendre.   

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive