6 tendències empresarials i laborals per aquest 2022
6 tendències empresarials i laborals per aquest 2022

6 tendències empresarials i laborals per aquest 2022

La UOC elabora un llistat en el que indica aquells canvis que han arribat per quedar-se a les empreses.

patrocini pous
 

La pandèmia ha canviat moltes coses a nivell social i laboral, ha accelerat alguns processos -com el digital, tot i que molts encara no se'n vulguin donar per al·ludits- i res serà com era abans. La vacunació permet tornar mica en mica a la normalitat, sobretot ara que l'Òmicron sembla ser menys agressiva del que eren les anteriors variants, i el món camina cap a una nova era on s'han donat passos que ja no es faran enrere.

La UOC, amb la col·laboració dels seus professors Enric Serradell i Laura Lamolla, assenyala les sis tendències que a nivell empresarial i laboral han arribat per quedar-se.

Les videoconferències

El teletreball i les videoconferències van ser grans aliats per poder fer front als tancaments durant el confinament i les situacions de Covid que afloraven als llocs de treball. Ara aquestes eines són habituals a tot arreu i la relació virtual amb companys i clients només farà que augmentar.

La gig economy

La Gig Economy és un model econòmic i laboral on les empreses inverteixen en treballadors a demanda per projectes especialitzats i concrets. Buscar talent per projectes, menys feina tradicional a temps complert i xarxes de col·laboració de treballadors eventuals per minimitzar despeses fixes.

Nous espais de col·laboració

En l'article de la UOC s'assenyala que els espais de coworking aniran creixent perquè autònoms col·laborin entre ells i treballin en un entorn més social. Una fórmula pensada també pel que deiem a l'anterior punt: creació de xarxes i equips per a projectes a demanda.

Com atrure el talent Z

La població cada vegada és més envellida i un dels reptes de les empreses és aconseguir atreure talent jove. Aquests, però, tenen una visió molt diferent de com treballaven els nostres pares i mares, inclús nosaltres mateixos, i caldrà tenir en compte elements com: flexibilitat (treball en remot), conciliació, treball en equip, oportunitat de promció interna, compromís corporatiu amb la responsabilitat social, la mentoria per combinar diverses generacions i la rotació laboral (poder fer diferents feines en una empresa).

Automatització

Un dels punts clau en el desenvolupament de les empreses en els propers anys és automatitzar diversos elements i accions per tal d'aconseguir una reducció d'errors en el dia a dia, tot i que dependrà de cada tipus d'activitat.

Sostenibilitat

Les empreses seran competitives quan siguin més sostenibles, ja que els permetrà disminuir despeses i augmentar demandes de parts interessades, com clients i el propi govern. Cal replantejar estratègies davant el preu dels recursos i matèries primeres, així com la volatilitat i l'escassetat actual.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive