La vida a l'Institut nord-americà.
La vida a l'Institut nord-americà.

Contingut patrocinat

De Mataró als Estats Units: un any acadèmic a l'estranger per aprendre anglès

British American Institute ofereix estades d’un any acadèmic per a estudiants d’ESO i Batxillerat a diferents indrets de parla anglesa. Una experiència enriquidora més enllà de l'idioma.

Estudiar a l’estranger és un dels mètodes més eficaços per poder aprendre anglès de la manera més immersiva possible, a banda de créixer a nivell personal amb una experiència única. És per això que a British American Institute de Mataró fa més de 7 anys que organitzen sortides educatives per a totes les edats. En aquest cas, es tracta d’una estada durant un any acadèmic a punts com Irlanda, Regne Unit, Canadà o Estats Units per alumnes d’ESO i Batxillerat.

Una proposta que combina estada en una escola pública i amb una família d’acollida per viure una immersió total no només amb l’idioma, sinó també amb la cultura i costums del país escollit. A més, es tracta d’una estada que té la total convalidació amb els estudis a Catalunya i Espanya, de manera que l’any serveix per seguir avançant en l’etapa educativa en la que es trobi l’estudiant.

Una de les opcions més interessants d’aquest projecte és als Estats Units, amb un preu molt més competitiu respecte altres destinacions. Es tracta d’un programa patrocinat pel govern nord-americà on ofereix una plaça gratuïta en un institut públic i els estudiants són acollits per famílies voluntàries tenint com a objectiu l’intercanvi cultural.

Experiències reals amb graduacions als EUA.
Experiències reals amb graduacions als EUA. 
 

Quins beneficis aporta a l’estudiant?

Els beneficis per a l’estudiant que decideix cursar un any acadèmic a l’estranger són molts i van més enllà del primer i més evident: l’idioma. La diferència de sistema educatiu ofereix als alumnes una experiència enriquidora, amb una avaluació continuada i amb un estil de docència únic. A més, també es viu l’institut de manera molt diferent, amb tot tipus d’activitats no curriculars que aporten coneixements que van més enllà dels acadèmics. Això es tradueix en:

 • Aprenentatge de l’anglès de forma immersiva, durant el dia a dia
 • Creixement personal i maduresa
 • Independència durant un any
 • Coneixement d’una nova cultura i una manera diferent de fer i de viure

Els tres pilars de l'experiència: família, alumne, High School (click a les imatges)

Quins són els requisits per optar a una de les places als Estats Units?

Per optar a una de les places, cal tenir bones notes a l’etapa actual a casa nostra (ESO i Batxillerat), un nivell mínim d’anglès que es pot aconseguir amb el que s’aprèn a l’escola (B1) i un mínim d’edat de 15 anys perquè es considera una franja que aporta ja certa maduresa.

Quin és el procés a seguir?

L’alumne que vulgui participar en aquesta experiència, una vegada verificats els requisits esmentats anteriorment, haurà de fer una entrevista personal on es valorarà el nivell de maduresa i personalitat, així com altres aspectes com veure si està preparat per viure sol i conèixer gent nova durant els 10 mesos d’immersió total, en els que no podrà rebre visites ni tampoc tornar abans d’hora.

WhatsApp Image 2020 10 06 at 19.01.47
Les famílies d'acollida ho fan per vocació.
 

250 alumnes altament satisfets

British American Institute celebra el seu 30è aniversari com una de les acadèmies de referència a Mataró i Maresme. Des de 2013 van iniciar la gestió i tramitació d’aquestes experiències per alumnes, i més de 200 estudiants ja l’han viscut durant aquests set anys amb una alta satisfacció. Fins i tot alumnat d’altres punts d’Espanya s’ha registrat i experimentat l’any acadèmic a l’estranger de la mà de BAI, una demostració de la seriositat i qualitat del projecte.

Per a més informació, es pot contactar amb BAI de la següent manera:

 • Formulari a la seva pàgina web
 • Correu electrònic: bai@baimataro.com
 • Per telèfon: 93.790.49.89

Comentaris (6)

Ester Fa 2 anys
Em podrieu enviar preus i condicions, m’interesa per la meva filla.
Per la Silvia Fa 2 anys
Hola Silvia, per a més informació hi ha aquests contactes perquè t'ajudin: Correu electrònic: bai@baimataro.com Per telèfon: 93.790.49.89
SÒNIA Fa 2 anys
Hem podrieu enviar informació , és per la meva filla que està cursant 4art deso. Gràcies
Aida Fa 2 anys
Podeu enviar preus ens interessa
Silvia Fa 2 anys
Em podrieu enviar preus i condicions, m’interasa per la meva filla
Silvia Fa 2 anys
Estic intersada per la meva filla. Em podriau dir preus i condicions Gracies

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive