Les desgravacions que podem fer a la renda 2021
Les desgravacions que podem fer a la renda 2021

Deduccions que no estàs aplicant a la Renda i amb les que perds diners

Si ets dels que deixen tot per última hora i encara no has fet la Declaració de la Renda d’aquest any, recorda que pots beneficiar-te d’aquestes deduccions.

patrocini pous
 

Fins al proper 30 de juny està oberta la presentació de la Declaració de la Renda del passat any 2021. Podem aprofitar diverses deduccions per estalviar diners i emprar aplicacions per facilitar el procés i que no sigui gens difícil. Molts contribuents coneixen part de les desgravacions que es poden aplicar a la renda, com les destinades a les comunitats autònomes, les de lloguer de vivenda o les dirigides a treballadors autònoms.

Encara així, hi ha d’altres que no són tan conegudes i que cal revisar per poder aprofitar els diners que ens permeten estalviar en la nostra declaració.

Deduccions de la Renda que cal recordar

 • Inversió en nous negocis: si durant el passat any 2021 vas invertir en una startup cal recordar que en aquesta declaració del IRPF et pots deduir fins a un 30% de les quantitats aportades (sempre que el màxim no superi els 60.000€). D’aquesta forma, la quantitat que pots estalviar-te augmenta fins als 18.000€.
 • Inversió en cultura: una deducció que sol passar desapercebuda però que es pot exemplificar amb l’adquisició de béns de Patrimoni Històric Espanyol (és a dir, “tots els béns immobles i objectes mobles d’interès artístic, històric, paleontològic, arqueològic, etnogràfic científic o tècnic”). Gràcies a ells et podràs desgravar un 15% de la inversió realitzada.
 • Donacions a ONG i fundacions: per als primers 150€ aportats el percentatge deduïble és del 80%, mentre que si la donació supera aquesta quantitat, et pots desgravar fins al 35%. Si has donat més de 150€ a una mateixa organització durant almenys 2 anys, la quantitat deduïble és del 40%. Amb aquest tipus de deducció es pretén incentivar les donacions a fundacions solidàries i ONG.
 • Donacions de caràcter ecològic: només algunes comunitats permeten deduir aquest tipus de donacions i en el cas de Catalunya sí que s’inclouen. Concretament, et pots deduir fins al 15% de les despeses relacionades amb donacions ecològiques. En aquest punt també entren deduccions entre un 20% i un 60% del que gastem en les obres fetes a un habitatge habitual per millorar la seva eficiència energètica.
 • Aportacions a partits polítics: cal recordar que si estàs afiliat a un partit polític o coalició electoral et pots deduir fins a un 20% de les quantitats aportades a quota d'afiliació, amb un límit de 600€ a l'any. No és massa, però tot suma i en el resultat final s’acaba agraint.

A més d’aquestes deduccions esmentades també podem trobar-ne d’altres com les relacionades amb l’adopció de fills (es poden recuperar fins a 600€ per cada fill adoptat), l’ajuda domèstica (contractació d’un empleat de la llar d’un 15% amb un límit de 250€ anuals), la compra d’una vivenda (amb préstec hipotecari) i d’altres exemples més coneguts com el lloguer. Cal fer un bon repàs a totes les deduccions que podem aprofitar i si aquest any ja heu fet la declaració i no esteu a temps, preparar-ho bé de cara a l’any vinent.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive