Catalunya bat el rècord d'exportacions de productes industrials
Catalunya bat el rècord d'exportacions de productes industrials

Les vendes industrials a Catalunya cauen un 9,6% durant el mes d'octubre

Al conjunt de l'Estat, l'Índex de la Xifra de Negocis a la Indústria (ICN) registra una variació del -8,8%

Les vendes industrials a Catalunya durant el mes d'octubre van caure un 9,6% en comparació al mateix mes de l'exercici anterior. Segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la indústria catalana va experimentar una caiguda d'ingressos més accentuada respecte a la mitjana espanyola (-8,8%). En l'acumulat de l'any, l'Índex de la Xifra de Negocis a la Indústria (ICN) a Catalunya és un 14,6% inferior en comparació als deu primers mesos de l'any passat.

Durant el mes d'octubre, únicament dues comunitats van experimentar un increment en les vendes del sector industrial. Es tracta d'Aragó i Galícia, amb creixements del 4,1% i el 2%, respectivament.

Els territoris més afectats per la Covid-19

Per altra banda, els territoris més afectats pels efectes de la Covid-19 van ser les Balears i les Illes Canàries, on la facturació del sector industrial va caure un 21,5% i un 22% respectivament durant el mes d'octubre.

Segons les dades recollides per l'INE, la caiguda registrada durant el desè mes de l'any és 5,6 punts inferior al setembre, quan les vendes a la indústria van reduir-se un 3,2%. La davallada ve provocada per l'evolució dels ingressos en el sector del petroli, que van reduir-se un 45,3% a l'octubre.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive