Units per avançar.
Units per avançar.

Units per avançar proposa mil euros anuals per a persones en situació de pobresa

La formació reclama de Ramon Espadaler, ex d'Unió, demana "mesures urgents" per contenir la inflació en un acte al Maresme.

patrocini pous
 

Units per Avançar ha reclamat aquest dissabte "mesures urgents" per contenir l'alta inflació per garantir "l'estabilitat econòmica i la cohesió social". En un acte a Pineda de Mar, el coordinador del programa econòmic de la formació, Antoni Durán-Sindreu, ha plantejat diverses mesures, entre les quals hi ha una ajuda anual de 1.000 euros per persona de caràcter progressiu per a rendes per sota del salari mitjà. "L'ajut seria ple per a les persones que estiguin per sota del llindar de la pobresa, i aniria disminuint a mesura que el nivell de renda vagi pujant", ha explicat, de manera que l'ajuda es donaria en funció del nivell de renda. Durán-Sindreu ha afegit que Units per Avançar no considera que sigui el moment d'abaixar impostos.

A més d'aquesta ajuda econòmica, la formació també reclama l'ampliació automàtica del termini de devolució dels crèdits ICO sense cost financer addicional per a les empreses viables; microcrèdits amb aval de l'Estat per a projectes nous viables de les pimes, i que hi hagi llibertat d'amortització i bonificació del 100%, en el primer any, del 75%, en el segon any, i del 50%, en el tercer, de la Seguretat Social per l'augment net d'ocupació sempre que aquest es mantingui com a mínim durant 5 anys i procedeixi a la contractació de persones en desocupació durant més de sis mesos, o joves amb edat inferior als 30 anys.

Durán-Sindreu considera que la pujada de preus necessita una "resposta urgent", ja que provoca una "àmplia preocupació social pel futur". Per això, ha reclamat un "ampli consens social" per fixar "les línies generals d'un nou compromís o contracte social".

Per la seva banda, el secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, la política ha d'estar "com mai al servei de la cohesió social", tant des de la perspectiva de la política econòmica com de les polítiques socials, "evitant qualsevol demagògia".

Espadaler ha apostat per "acords d'ampli espectre entre diferents" que "deixin al marge les posicions demagògiques" que creu que s'incrementaran en el futur. "La demagògia no solucionarà res, no hi ha solucions fàcils", ha reblat. Per això, ha demanat "coratge" a les formacions per afrontar una situació "crítica".

Comentaris (3)

Aina Fa 17 dies
Que la gent treballi, i no tantes ajudes.. Que es necessita personal a tots els sectors. Qué és això d' ajudes? La majoria de gent és molt válida per treballar. Pero s' està molt bé a casa i cobrant! Quin govern!!
Jose Fa 18 dies
Ya sabemos para quién van todas esas ayudas, no? Solo pensáis en crear vagos y maleantes??? Madre mía!!! Que piensen en cómo crear puestos de trabajo, no en cómo hacer q la gente viva sin trabajar.
Roser Fa 19 dies
1000 euros no cobren ni els nostres fills amb carrera

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive