La gran banca no paga tot i la pujada dels tipus d'interès
La gran banca no paga tot i la pujada dels tipus d'interès

Els tipus d'interès es disparen... però els bancs segueixen sense pagar-te pels teus dipòsits

Tot i que l’interès dels dipòsits marcat pel BCE s’ha situat al 2,5%, la gran banca continua sense moure fitxa i no paga interessos als seus clients per l’estalvi que li confien

patrocini pous
 

 

La gran banca espanyola evita, d’entrada, donar rendibilitat als estalvis que els seus clients li confien. Tot i que la taxa de dipòsit a la zona euro ja ha arribat al 2,5%, els dipòsits fins a 1 any a l’Eurozona donen un 1,34%, i a Espanya només un 0,42%

Els bancs de la zona euro (també els espanyols) reben un 2,5% d’interès per deixar la liquiditat aparcada al BCE. És a dir, tots els diners que no presten o no utilitzen són retribuits amb un interès del 2,5% i, probablement, rebran un interès superior en els propers mesos a mesura que el Banc Central Europeu segueixi pujant els tipus d'interès. Per contra, els dipòsits fins a un any donen un 1,34% a l'Eurozona i només un 0,42% a Espanya, una bretxa encara molt gran amb el crèdit, que se situa prop del 6% per als préstecs de consum i el 2,88% per a les hipoteques. En part, aquest gran diferencial permet que els bancs obtinguin beneficis històrics després d'anys de descensos en la seva rendibilitat.

La banca no mou fitxa

La gran banca espanyola no paga interessos als seus clients per l'estalvi que li confien, més enllà d'algunes campanyes puntuals més orientades a la captació de clients i la seva vinculació posterior, encara que posa a la seva disposició alternatives com els fons d'inversió garantits.

Però els estalviadors volen rendibilitat després d'anys sense i també necessiten compensar la inflació en la seva renda disponible, cosa que explica les llargues cues que es van organitzar recentment davant el Banc d'Espanya per comprar lletres del Tresor, més rendibles que la gran majoria dels dipòsits.

Per què els bancs no paguen d'acord amb els tipus d'interès?

Tot i que gairebé tots els banquers van reconèixer recentment en les presentacions dels seus comptes del 2022 que "en algun moment" hauran de pagar per l'estalvi, sembla que no serà en els propers mesos perquè no estan obligats a fer-ho de forma automàtica i a més, en tenen molta liquiditat després del covid.

De fet, tampoc van cobrar als clients particulars quan els tipus eren negatius, només a “alguns” de banca corporativa, van recordar. En tot cas, reconeixen que tot depèn del que faci la competència, i per això ja es miren de reüll per veure qui és el primer a decidir-se a remunerar els estalvis i marcar tendència.

Font: eleconomista.es

Comentaris (2)

Manu Fa 1 mes
LA Banca en el año 2022 ha sacado tajada y tienen los mayores beneficios de toda sus historia. Y ahora en el año 2023 con la subida de tipos de interés y el euríbor a seguir ganando. Ya han pagado mas de 1400 millones de euros junto a las electricas por los beneficios extras con el nuevo impuesto del Gobierno. Así que no van a dar nada a sus clientes, que són los que depositamos nuestros dinerillo para que ellos hagan negocios a nuestra costa.
Anonim Fa 1 mes
No tenen vergonya ni els banc ni el govern que els hi ho consenteix. Sols volen cobrar pero de pagar ni un euro, i els mateixos bancs espanyols que tenen sucursals a l 'estranjer allá paguen i aquí no. Lo dit una vergonya

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive