Tecnocampus és la seu del servei Reempresa del Maresme
Tecnocampus és la seu del servei Reempresa del Maresme

El TecnoCampus participa en un projecte per impulsar l'economia circular

El projecte 'Economia circular Espanya' analitza canvis normatius, tecnologies necessàries i ajuts públics perquè els processos circulars sigui més rendible que l'economia tradicional

L'economia circular és un concepte clau per a la sostenibilitat del planeta, basada en reaprofitar el màxim les matèries primeres en els processos productius. Mataró hi aposta fermament amb un dels seus grans projectes de futur, el Parc Circular Mataró-Maresme. A banda, un dels principals actors econòmics i de coneixement del territori, el TecnoCampus, també s'hi involucra de ple.

El parc universitari i empresarial mataroní, a través de la seva Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat, participa en el projecte 'Economia circular Espanya', desenvolupat amb Funseam i amb la Càtedra UNESCO de sostenibilitat de l'UPC. L'objectiu del projecte és identificar oportunitats i l’elaboració d’un pla d’acció dirigit a empreses i a administracions, conjuntament amb més de 100 empreses i entitats sectorials.

El document analitza la  situació actual i les oportunitats en models d’economia circular en diversos sectors empresarials, a més de detectar barreres al canvi, identificar instruments i  proposar recomanacions pràctiques a les administracions, associacions sectorials i empreses. En total hi han participat prop de 100 empreses i associacions sectorials, d'àmbits com l'energia, agroalimentació, automoció, logística, construcció, turisme, tèxtil, cicle de l'aigua, ciutats, sector TIC i banca.

La investigació aborda la rellevància dels models de negoci i les millors pràctiques en cadascun dels sectors a l'hora d'aplicar l'economia circular. S'analitzen les necessitats en matèries com els canvis normatius, les tecnologies clau, les competències formatives i d'ocupació, així com els estímuls i els ajuts públics necessaris per aconseguir que l'economia circular sigui més rendible que l'economia lineal tradicional motivant els actors (societat i empresa). 

Està previst que a inicis del 2022 es publiquin els 11 informes sectorials derivats de la recerca, així com un informe general

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive