La moto elèctrica i catalana.
La moto elèctrica i catalana.

Ray 7.7, la moto elèctrica premium catalana

L'empresa ha apostat pels proveïdors de proximitat per oferir un producte i un servei postvenda de màxima qualitat

La planta de Sant Joan Despí de Ray Electric, el nou fabricant català de motos elèctriques, va agafant forma amb l'objectiu de començar la producció del seu primer model, el 7.7, el pròxim mes de juny. Segons Íñigo Raventós, CEO de la companyia, es tracta d'un vehicle 'premium' amb unes prestacions molt per sobre de la competència. Concretament, ofereix una autonomia de fins a 160 quilòmetres, una velocitat punta de 125 km/h, un sistema molt avançat de càrrega ràpida i una connectivitat "única" en la seva categoria. "Salvant les distàncies, és el Tesla de les motos elèctriques", assenyala. Raventós destaca que per oferir un producte de màxima qualitat han apostat per proveïdors "km 0" i un "gran equip d'enginyers".

La inversió inicial per arrencar el projecte ha estat de tres milions d’euros a partir de l’aportació dels fundadors i inversors originals del projecte i els 2,5 milions aixecats gràcies a la inversió de diversos Family Offices de Barcelona i l’Institut Català de Finances (ICF) a través d’ICF Venture Tech II. Així mateix, el Ministeri d’Indústria ha concedit una línia de crèdit a la companyia per mitjà d’un préstec participatiu.

20 engniyers i personal per a la producció

En aquests moments la plantilla de la companyia està formada per una vintena d'enginyers altament especialitzats que han estat els encarregats de desenvolupar la Ray 7.7 des de zero. Un cop s'iniciï la producció del vehicle s'anirà contractant personal pel muntatge a mesura que avancin les comandes amb la previsió de doblar ràpidament el nombre de treballadors.

foto 3778146
Un primer pla de la Ray 7.7
 

Els impulsors de la marca expliquen que han creat un producte que va adreçat a un client particular que vol un vehicle de dues rodes d'altes prestacions i, el que és més important, totalment ecològic. Íñigo Raventós recorda que competidors com Scutum s'han enfocat més a les flotes de vehicles compartits i que ells ho han fet clarament al client particular. "Volem treballar amb el sector turístic per crear flotes B2B en hotels, per exemple, per el nostre objectiu principal serà la venda a particulars", afegeix Raventós.

Per autonomia i velocitat punta, els creadors de la Ray 7.7 creuen que serà una moto apta per a un perfil molt variat d'usuaris. Està orientada tant pels que la utilitzin en els seus trajectes urbans, com pels que necessitin un vehicle per fer recorreguts per les rondes o vies ràpides en trajectes metropolitans.

L'arrencada del projecte ha coincidit pràcticament amb l'esclat de la pandèmia de la covid-19. Raventós assegura que tot i que l'arribada de determinats components i matèries primeres s'ha alentit, en línies generals no els ha perjudicat en excés. És més, creu que la pandèmia, des del punt de vista empresarial, despertarà la consciència ecològica de molta gent que demandarà un vehicle elèctric sostenible. També destaca que amb l'aturada de l'activitat econòmica, els ha permès captar treballadors molt qualificats que estaven a l'atur i que ens situacions normals hauria estat més difícil de fitxar.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive