Xarxes socials i negoci, una relació. Les més utilitzades.
Xarxes socials i negoci, una relació. Les més utilitzades.

Paula Saez

Quines són les xarxes socials més utilitzades per a fer negoci?

Resumim i recomanem una sèrie de xarxes socials per a fer negoci i amb una quantitat major d’avantatges per a empreses, grans o petites.

Vivim en l’era digital i d’Internet. Això és un fet i ningú ho pot negar. Per tant, poc a poc les nostres costums i formes de viure s’han adaptat a les tecnologies que s’estan desenvolupant per a fer-nos la vida més fàcil. La xarxa del 5G està a punt d’estendre’s com ja ho va fer la del 4G en el seu moment i així fins arribar enrere, a la del 1G. Tot evoluciona, i la forma de relacionar-nos i negociar també. Per tant, si no volem quedar-nos enrere com a negoci o com a treballadors autònoms, ens hem d’adaptar a la nova forma de fer les coses.

Amb tot això ens volem referir a les xarxes socials i a que sovint es té la concepció de que només serveixen per a relacionar-nos a nivell d’oci i social, però són molt més que això i tenen una quantitat d’utilitats més gran del que molts ens pensem. Fer reunions o aplicar el teletreball són tal sols algunes de les utilitats que les eines i xarxes socials ens aporten. Per altra banda, podem fer negoci en gairebé qualsevol xarxa si ho sabem fer bé, tenim els nostres objectius clars i un pla de marketing establert per poder aplicar-lo a les següents plataformes que us recomanem.

Llista de xarxes socials recomanades per a fer negoci

  • LinkedIn: la xarxa professional per excel·lència en la que podem fer una bona recerca de nous possibles clients i professionals per a establir vincles i situar la nostra marca en una posició coneguda i qualificada. Compta amb més de 335 milions d'usuaris actius, dels quals el 59% són homes i un 41% dones d’entre 25-54 anys, trobant-se Espanya entre els 15 països que més utilitzen aquesta xarxa.
  • Facebook: es tracta la major xarxa social per a empreses degut a que compta amb 2.500 milions d’usuaris actius en proporcions equilibrades entre homes i dones i arriba a audiències de diferents franges edats, tant joves com a majors de 35-54 anys. Aquests són els que solen tenir una quantitat d’ingressos anuals bastant estable, el que fa que siguin un bon objectiu al que apuntar amb els nostres negocis (sempre dependrà del tipus d’empresa i producte que tenim). A més, podem monitoritzar l’activitat de la pàgina de l’empresa gràcies a eines com Facebook Insights.
  • Twitter: amb més de 500 milions d’usuaris actius, és excel·lent per generar converses entre marques i seguidors en missatges de tan sols 280 caràcters. La majoria dels usuaris de Twitter són dones (62%), mentre que hi ha menys homes (38%). El 71% d'usuaris oscil·len entre els 25 i 54 anys. En aquesta xarxa podem saber de què s’està parlant al món en tot moment, sumar-nos a les tendències del moment i promocionar productes, entre altres utilitats.

També es recomanable estar present a altres com YouTube, on podem penjar i compartir vídeos de forma senzilla per a refermar la nostra marca o fer-la funcionar com a suport. Instagram, per donar-nos a conèixer de forma visual i atractiva i fins i tot Tik Tok, l’aplicació més famosa actualment entre els joves on podem realitzar campanyes publicitàries i de marca amb bons resultats.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive