El preu de la llum segueix registrant xifres molt elevades
El preu de la llum segueix registrant xifres molt elevades

capgros.com / ACN

El preu de la llum torna a vorejar xifres de rècord

La tarifa s'enfila aquest dissabte fins als 385,85 euros/MWh, el segon màxim des que hi ha el topall

patrocini pous
 

El preu de la llum per als clients de la tarifa regulada pujarà aquest dissabte fins als 385,85 euros/MWh, segons les dades de l'Operador del Mercat Ibèric de l'Energia (OMIE). Es tracta d'un 21,2% més que aquest divendres, quan ha marcat 318,29 euros/MWh.

De fet, és el segon màxim des que va entrar en vigor l'excepció ibèrica, a mitjans de juny. El preu final és el resultat de sumar el preu mitjà de la subhasta del mercat majorista (160,04 euros/MWh) i la compensació que es pagarà a les centrals de cicle combinat per l'aplicació del topall del gas (225,81 euros/MWh). Per aquest dissabte destaca l'increment de l'import de la compensació al gas, que se situarà en 225,81 euros/MWh, un 57% més que aquest divendres (142,96 euros/MWh).

El rècord al preu de la llum des que hi ha el topall al preu del gas es va assolir el dimarts apassat, quan es va superar el llindar dels 400 euros.

Aquest dissabte l'hora més cara serà de 21 a 22 h, mentre que la més barata entre les 11 i les 12 hores del matí. Sense l'excepció ibèrica, el cost de l'electricitat pujaria fins als 492,19 euros/MWh, segons el Ministeri de Transició Ecològica.

Comentaris (1)

Mataroní empipat Fa 2 mesos
A Espanya la producció d'electricitat es netament superior a la demanda. Per això exportem electricitat a altres països. Les électriques estàn tenint beneficis record. Bo i així, els preus continuen pujant amb una excusa o un altre. Algú m'ho pot explicar????

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive