Turisme al 2021.
Turisme al 2021.

Portes obertes al turisme provinent de països segurs

Espanya permet l’entrada de turistes del Regne Unit a partir d’aquest dilluns, un baló d’oxigen pel sector econòmic associat

Els britànics, i no només els britànics, ja poden venir de turisme. Espanya permet des d'aquest dilluns l'entrada de viatgers de països segurs no comunitaris (fora de la UE), la qual cosa suposa un impuls per al turisme després de més d'un any de pandèmia, sobretot aquells procedents del Regne Unit, el principal mercat per a Espanya. 

Segons l'ordre ministerial, que regula aquesta obertura publicada divendres passat i en vigor des d'avui, a més del Regne Unit estan inclosos altres nou països: el Japó, la Xina, Austràlia, Nova Zelanda, Singapur, Israel, Corea del Sud, Tailàndia i Ruanda.Tots ells passen a estar en la llista de països segurs i, per tant, podran entrar a Espanya i no hauran d'afrontar controls sanitaris a la seva arribada.

A més, des del 7 de juny totes les persones vacunades i les seves famílies també poden entrar al país sense cap problema, amb independència del seu lloc d'origen.

La paradoxa: Espanya “no és segura”

No obstant això, els ciutadans britànics quan tornin al seu país, hauran de fer-se una prova PCR i complir una quarantena, per la qual cosa Espanya demana al Regne Unit que la inclogui en l'anomenada "llista verda", la qual cosa evitaria aquestes condicions i, si no, que ho faci per regions en lloc del país en el seu conjunt.

Amb aquesta obertura de fronteres, anunciada divendres passat en la Fira Internacional de Turisme (Fitur), la primera gran fira internacional a Espanya que recupera la presencialitat, el Govern preveu que aquest estiu vinguin aun 30% o 40% dels turistes internacionals que arribaven abans, entre 8,5 i 10 milions de visitants.

Espanya, que és el segon país del món amb més viatgers procedents de l'exterior (83,7 milions en 2019), es va veure greument afectada pel fre d'aquesta activitat a causa de la Covid, i el turisme va passar de representar del 12,4% del PIB en 2019, al 4,3% en 2020, segons Exceltur, associació que agrupa les principals empreses del sector.

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Geoffrey Fa 26 dies
You dream.....the Uk people are well aware of how lax the people are at taking precautions against the spread of this virus.
filo Fa 26 dies
podran venir de paisos segurs però per als turistes el nostre país no es segur no solament pel Covid sino x la delinquència que se li dona ales i plena per tots el carrers en especial a Mataró,vindran una vegada però no crec que 2 vegades i lo pitjor q s'hagi fet famosa Mataró per tenir als Manes robant pels carrers sense policia alguna als seus entorns,perdò sí la policia multant cotxes al carga/descarga a 5 minuts d'on son els menes com la seva máxima atracció turística aquests deli

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive