Antoni Cañete i Joan Pera, de la PIMEC
Antoni Cañete i Joan Pera, de la PIMEC

PIMEC Maresme demana millores en la xarxa elèctrica i el trasllat de Rodalies

La patronal considera que són dues mesures bàsiques per al creixement econòmic de la comarca, basat en l'acció pel clima, l'educació, la recerca i la transició energètica

PIMEC, la patronal de la petita i la mitjana empresa, ha reclamat diverses mesures de cara a enfortir l'economia del Maresme. En el marc del que ells anomenen "creixement econòmic inclusiu", l'organisme demana avenços en àmbits com la millora de la xarxa elèctrica, desplaçar la via del tren a l'interior de la comarca, o un programa d’eficiència energètica i rehabilitació d’espais, entre d'altres.

En un esmorzar amb la premsa celebrat divendres passat, dia 16, el president de PIMEC, Antoni Cañete, i el president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, Joan Pera, van incidir en la necessitat d'un acord de col·laboració públic i privat basat en tres eixos: l’acció pel clima, l’educació i recerca, i el creixement econòmic inclusiu.

En el cas del Maresme, això s'hauria de concretar, en primer lloc, en la millora de la xarxa elèctrica "per avançar en la transició energètica i la descarbonització", segons va apuntar Pera. Actualment, afirmen, la xarxa elèctrica de la comarca no està preparada per a les necessitats de futur del territori, com ara la creació de punts de càrrega per vehicles elèctrics en polígons industrials i en aparcaments públics de les estacions de rodalies. PIMEC també proposa traslladar la via del tren al seu pas per Mataró seguint el traçat de l’autopista, amb una estació nord amb connexió a un tren orbital Mataró-Granollers.

Foto d'arxiu d'un tren de rodalies entre Mataró i Vilassar

El trasllat de la línia de Rodalies és una de les mesures que reclama la PIMEC

Pel que fa a l'àmbit industrial, consideren que cal un programa d'eficiència energètica i rehabilitació d'espais centrat en hotels, indústries i habitatges. En concret, proposen recuperar antigues fàbriques tèxtils per ubicar-hi una gran bateria elèctrica que equilibri l’oferta i la demanda de la generació renovable. Una altra aposta de PIMEC per al Maresme un centre de recuperació de plàstics marins, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, del CSIC i els ports del Maresme.

A banda des de la patronal proposen incrementar les beques per a estudiants del TecnoCampus i crear nous programes d’ajusts econòmics per Formació Professional i altres tipus de formació de diferents nivells. A més, consideren necessari potenciar la captació d'indústria digital, audiovisual i del videojoc per al territori. 

 

Comentaris (2)

eric Fa 4 mesos
de pas que demanin gastar menys diners públics en el procès inútil, ambaixades sense cap necessitat, xiringuitus indepes, i tant milions i miions en actes improductius que podrien destinar-se a milllors recursos i necesaris per exemple aquests
O en mantenir uns que estan a 500 km. Fa 4 mesos
També, si no haguéssim de mantenir tanta gent de mes avall de l'Ebre, ens estalviaríem molts diners.
Carta als Reis Fa 4 mesos
Les cartes als Reis es fan a finals de desembre, primers de gener.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive