Orange i MásMóvil han anunciat aquest dimarts l'inici un període de negociacions per combinar els seus negocis a l'Estat i convertir-se així en l'operador de telefonia més gran del país. L'entitat resultant estaria controlada a parts iguals per les dues companyies i tindria una valoració conjunta de 19.600 milions d'euros. En termes de facturació, l'empresa sumaria uns ingressos agregats de 7.500 milions d'euros i el resultat brut d'explotació (ebitda) se situaria en els 2.200 milions d'euros, segons han informat a través d'un comunicat. Els dos grups confien que l'operació es firmi durant el segon trimestre de 2022 i es doni per finalitzada el segon trimestre de 2023, sempre que s'obtingui el vistiplau de les autoritats reguladores.
La 'joint venture' integraria els actius i els equips de les dues companyies per donar servei a més de set milions de clients dins xarxa de telèfon fix, gairebé 20 milions de clients dins la xarxa mòbil i prop d'1,5 milions de clients de televisió. Segons els càlculs d'ambdues empreses, l'entitat resultant disposaria d'una xarxa de fibra òptica ultraràpida amb cobertura sobre 16 milions d'unitats immobiliàries i generaria sinergies que podrien arribar als 450 milions d'euros a partir del tercer any de la fusió.
Com afecta una fusió d'Orange i MásMovil a l'usuari?
"Amb una cartera de marques àmplia i complementària, la 'joint venture' oferirà als consumidors espanyols i a les empreses competitives una connectivitat de gran qualitat, una excel·lent experiència de clients i un ampli ventall de serveis innovadors a l'entorn digital", asseguren MásMóvil i Orange en el comunicat emès aquest dimarts.
Pel president i conseller delegat d'Orange, Stéphae Richard, la fusió ha de permetre als dos grups "convertir-se en un competidor més fort capaç de realitzar importants inversions". Per altra banda, el conseller delegat de MásMóvil assegura que l'operació serà "beneficiosa pels consumidors, el sector de les telecomunicacions i la societat espanyola en conjunt".
Comentaris