La fira de Barcelona acull una nova edició del MWC. Foto: ACN
La fira de Barcelona acull una nova edició del MWC. Foto: ACN

capgros.com/ACN

El MWC, una "injecció d'optimisme" pels sectors més afectats per la covid

Un MWC més europeu que mundial torna dilluns en les dates habituals i amb la previsió d'un impacte econòmic de 240 milions d'euros

El Mobile World Congress (MWC) tornarà a obrir les portes al recinte de Fira de Gran Via en les dates habituals per primer cop des del 2019, amb previsions de rebre la meitat dels congressistes que abans de la pandèmia. Amb tot, GSMA afirma que les marques més importants de l'ecosistema seran al saló per mostrar les últimes innovacions tecnològiques amb el 5G com a protagonista un any més. La gran majoria d'assistents al saló seran europeus davant les dificultats per viatjar dels països asiàtics. El país confia en l'impacte econòmic del congrés, que preveu generar 6.700 llocs de treball temporals i una injecció d'optimisme per als sectors més tocats per la crisi. 

Les previsions més optimistes situen els visitants al saló en 60.000 persones, lluny de les 100.000 d'abans de la covid, provinents de 150 països, entre els quals no hi serà Rússia, que no tindrà un pavelló després de la invasió del país a Ucraïna.

Després d'una edició cancel·lada i una altra posposada per la pandèmia, el MWC tornarà al seu aspecte habitual ocupant set dels vuit pavellons del recinte firal, amb més de 1.500 expositors de marques com Samsung, Xiaomi, Huawei, Telefonica, Orange, Vodafone, Ericsson, China Telecom, AT&T, Google i Meta. La fira serà sobretot física, amb més de 1.000 ponents, el 95% dels quals es desplaçaran a Barcelona, i pocs esdeveniments se celebraran de manera únicament virtual.

Alguns dels oradors seran el conseller delegat d'Amazon Web Services, Adam Selipsky o el de la casa de subhastes Sotheby's, Charles Steward; així com el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigoizarri; el de Telefónica, José María Álvarez-Pallete o el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta.

Sota el lema 'Connectivitat Alliberada', els eixos temàtics giraran entorn del 5G, la intel·ligència artificial, l'internet de les coses, l'ús del núvol, les finances digitals amb un accent espeical en les monedes digitals, NFT o el metavers i el futur de la tecnologia.

Impacte econòmic

Durant els quatre dies de congrés es crearan prop de 6.700 llocs de feina temporals. Els organitzadors preveuen que l'activitat del saló tingui un impacte econòmic de 240 milions d'euros atribuïble a la celebració del MWC. De fet, aquest congrés serà rebut com una "injecció d'optimisme" pels sectors més afectats per la covid com ara els hotelers, que tenen 10.000 habitacions reservades.

Tot i això, són conscients que l'activitat quedarà lluny de les edicions anteriors. Per exemple, els restauradors no esperen arribar a la meitat de la facturació i els taxistes no veuen necessària la liberalització del servei d'altres anys.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive