Va ser durant el passat mes d’abril quan el magnat Elon Musk va disposar-se a comprar Twitter per un valor d’uns 44.000 milions de dòlars. Segons Twitter, el preu representava una prima del 38% respecte del que les accions tenien l'1 d'abril, i amb aquesta operació passaria a ser una empresa privada. La transacció va ser aprovada en el seu moment per unanimitat pel Consell d'Administració de Twitter, però fins que els accionistes de la companyia no donessin la seva aprovació no es tancaria del tot.
Tot i això, a principis del mes de juliol vam començar a escoltar que el màxim directiu de Tesla volia cancel·lar la compra de la xarxa social, per la qual cosa s’ha acabat veient immers en un judici que començarà el proper mes d’octubre i en el que es decidirà qui té raó. A continuació us expliquem les claus de la que promet ser una de les batalles legals més grans de Wall Street en anys.
Què ha passat amb la compra de Twitter per Elon Musk?
"Vull fer que Twitter sigui millor que mai millorant el producte amb noves funcions, fent que els algorismes siguin de codi obert per augmentar la confiança, acabar amb els robots de correu brossa i autenticar els usuaris humans. Twitter té un potencial enorme, espero treballar amb l'empresa i la comunitat d'usuaris per desbloquejar-lo", deia Elon Musk al seu perfil de Twitter, el 25 d’abril.
En canvi, a principis de juliol el seu discurs va canviar vers una idea de que Twitter havia enganyat en les dades d'usuaris comunicades en la signatura de l'acord, amb més d’un 5% de comptes falsos. A més, un document remès pels advocats de Musk a Twitter (publicat per la Comissió del Mercat de Valors dels EUA), també va senyalar que els propietaris actuals de la xarxa social no van facilitar la informació necessària per analitzar la companyia. Aquests són els motius oficials per la retirada de la compra, però molts s’ensumen que hi ha alguna cosa més rere aquesta sobtada negativa. Alguns opinen que aquests arguments li serveixen al magnat per no haver de pagar la indemnització compromesa en la signatura del preacord.
A hores d’ara i abans de que es celebri el judici no tenim moltes més dades al respecte, però sí que sabem que Musk va enviar una carta a la jutgessa del cas en la que demana que Twitter produeixi immediatament “documents essencials” i aporti totes les dades sense processar abans de l'1 d'agost, a més d’exigir el fet d’entregar aquests documents dins dels 18 dies següents a la seva sol·licitud. Davant l’acusació del magnat de que la companyia del ocell blau es nega a proporcionar aquests documents de forma immediata, s’aplana el terreny per un enfrontament judicial que podrem desentranyar i veure resolt a la tardor.
Comentaris