Bitcoin vs altres criptomonedes
Bitcoin vs altres criptomonedes

El gran reinici de les criptomonedes

Davant del col·lapse de LUNA i de la inestabilitat del criptomercat, els inversos busquen noves formes de recuperar-se després de la crisi.

patrocini pous
 

Fins fa ben poc, semblava que les criptomonedes eren una aposta segura i que el seu creixement mai s’aturaria. Tot i això, conceptes revolucionaris i relativament recent com aquets de les monedes digitals o el dels NFT han demostrat ser més volàtils que d’altres tradicionals, tot i que aquesta qualitat també fa que siguin més fàcils de reiniciar-se i buscar vies d’innovació i millora. Després del col·lapse de LUNA, un tipus de criptomoneda, tot aquest mercat digital s’ha vist afectat i ha obligat als inversors a buscar un nou gran reinici.

Els reinicis de les cripto 

Aquesta no és la primera ocasió en la que ens trobem en un escenari semblant. El primer cas va arribar al 2014, quan Mt. Gox, el que era bàsicament l'únic intercanvi de bitcoins al món, va implosionar després d'un pirateig de gairebé 500 milions de dòlars. Un parell d’anys després va ocórrer una nova crisi, uan un atacant va enganyar un contracte intel·ligent per regalar 60 milions de dòlars a ethereum (amb un valor actual de 8 mil milions de dòlars) i es va haver de solucionar per estabilitzar de nou el mercat.

Ja al 2018 va esclatar la bombolla de la ICO, que va començar un declivi d'un any i va eliminar el 60% del mercat de criptomonedes o més de 700 milions de dòlars en forma de tokens escombraries sense valor. En quart lloc, ja al recent 2020, les criptomonedes van perdre el 40% del seu valor juntament amb la majoria dels altres mercats financers mundials.

El que tenen en comú aquests reinicis és que han portat a augments de capitalització de mercat de preus a més de rebutjar el camí per a una innovació ràpida. És el que passa també en aquest cinquè reinici en el que ens trobem actualment, que va començar a finals d’aquest mes de maig de 2022, i es preveu com el més gran fins al moment. El problema de Luna ve per diversos motius ja que, segons indiquen els experts, no tenia una bona estructura de base, fet que produeix que no es poguessin garantir els actius.

Les caigudes greus del naixent mercat de les criptomonedes s'han tornat gairebé comunes, per la qual cosa és més fàcil per als experts aprendre d’elles i aconseguir que una caiguda individual no condueixi al contagi de tot l'ecosistema criptogràfic ni es filtri al món financer tradicional. Així, la situació ideal seria la de que aquest tipus de situacions serveixin com una advertència sobre els excessos i condueixi a buscar formes d'innovació més adequades a la indústria de les criptomonedes.

Desenvolupar noves institucions financeres, monedes estables i formes responsables de finançament són només algunes de les missions que tenen els inversors i experts en el món de les criptomonedes per millorar l’estabilitat del mateix. El col·lapse criptogràfic més recent és un recordatori més de com els esquemes per fer-se ric poden ennuvolar el sentit comú dels inversors ràpidament i per aquest motiu i altres dels esmentats, encara queda un llarg camí per recórrer.  

Font: Forbes

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive