Tot el que has de saber sobre el Criptohivern
Tot el que has de saber sobre el Criptohivern

Què és el criptohivern i perquè se li diu així

Ens trobem a ple estiu, però ja es parla de criptohivern i per aquí us expliquem tot el que heu de saber al respecte.

Part del món de les criptomonedes es troba en crisi i el seu valor ha disminuït considerablement en les darreres setmanes. El concepte de criptohivern serveix per designar aquestes èpoques, que es poden allargar fins i tot a anys. A continuació us ho expliquem amb major detall, per poder comprendre l’origen d’aquest terme i aprendre tot el que s’ha de saber al respecte. A més, recordem que recentment s’ha establert que si tens criptomonedes en possessió, Hisenda t’obligarà a presentar un informe anual per poder lluitar així contra el frau.

Què és el criptohivern?

Es tracta d’una situació en la que els preus de les criptomonedes cauen sense cap tipus de recuperació durant més d’un any. En cas de que només sigui durant unes setmanes o uns mesos, independentment de la seva gravetat, seria una correcció. Actualment es podria dir que ens trobem a prop de començar a estar en un criptohivern, una situació que ja ha ocorregut en més ocasions anteriorment. En la història del bitcoin s’han vist grans ral·lis amb correccions que en ocasions l’han fet perdre fins al 80% del seu màxim històric. Un exemple és a finals de 2017 i principis de 2018, quan el preu del bitcoin va caure un 80% fins a un mínim de 3.100 dòlars després de tenir una gran pujada als $20.000.

Aquesta bombolla creixent va atraure a molts inversors nous, i en gran part particulars sense gran domini del món de les criptomonedes. Per aquest i altres motius es va produir l’esmentat criptohivern, que va fer caure el bitcoin en una llarga època negativa de la qual no es va començar a recuperar fins a desembre de 2020, quan va tornar a superar els màxims històrics anotats quatre anys enrere i a assolir un nou màxim just quan vivíem de forma global el inici de la pandèmia generada per la COVID-19.

La situació actual, en la que hi ha una proposta de prohibir l’ús i l’extracció de criptodivises de Rússia, a més d’una resposta poc ferma per part dels governs de tot el món al respecte de les regulacions sobre el seu ús, ens han portat a aquesta nova situació que encara és aviat per ser designada com a criptohivern. La Reserva Federal dels Estats Units i el BCE estan realitzant una sèrie de moviments per evitar que la situació es descontroli, però no sabem si les mesures que s’estan prenent seran suficients com per evitar que arribi aquest període de nou.

En cas de que finalment es tracti d’un nou criptohivern, per poder superar-lo amb èxit s’ha d’estudiar el que va passar anteriorment per aprendre dels errors i saber com reaccionar de forma individual i global. És una situació complicada perquè influeixen molts factors, però avui dia, amb l’arribada de les criptomonedes a més països com a moneda de curs legal, hi ha més regulació i coneixement per fer-ho millor.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive