Comprar vehicles de segona mà.
Comprar vehicles de segona mà.

Es compren més cotxes de més de 15 anys que de nous

Aquest tram suposa un 37% del mercat de segona mà i preocupa pel que suposa a nivell de contaminació.

patrocini pous
 

T’has de comprar un cotxe nou? Fa mandra? Il·lusió? Si la primera pregunta conté una resposta afirmativa, la solució a les dues següents qüestions és possible que depengui dels diners. Si et surten per les orelles, segurament farà il·lusió. Si no és el cas, i la despesa no estava prevista, és probable que la paraula mandra es quedi curta. Sigui com sigui, has de saber que el mercat de segona mà està consolidat fins al punt que ja es venen més cotxes de més de quinze anys que nous. Si apostes per aquesta via és evident que hauries de calibrar molt bé qüestions com quilometratge o estat general del cotxe, però també sembla clar que la despesa no hauria de ser desorbitada. Però, per què passa això? Com pot ser que els cotxes de més de quinze anys es venguin més que els nous?

La caiguda de les matriculacions a Espanya és cosa, sobretot, de la crisi dels microxips i dels efectes de la guerra a Ucraïna. Tot plegat ha provocat que el primer trimestre d'aquest any s'hagin comercialitzat més vehicles de més de 15 anys que no pas cotxes nous. Segons dades de Ganvam, l'Associació Nacional de Venedors de Vehicles de Motor, Reparació i Recanvis, entre el gener i el març es van vendre a l’Estat 167.120 vehicles de més de 15 anys, davant dels 164.399 cotxes nous que es van matricular en el mateix període.

En declaracions al dossier econòmic ‘Cinco Días’ de El País, el president de Ganvam, Raúl Palacios, diu:  “Al final, el mercat d'ocasió no deixa de ser un reflex del dels nous i, encara que és més estable, també pateix les conseqüències, sobretot de la manca d'oferta derivada de la crisi dels xips: hi ha un buit a l'oferta com a conseqüència que empreses i llogadores no estan 'fabricant' aquests models perquè no poden renovar les seves flotes”.

Aquesta distorsió del mercat s'ha generat perquè les automobilístiques, davant de l'escassetat d'oferta, han prioritzat el mercat de particulars i han relegat canals com el llogador, les matriculacions dels quals s'han desplomat un 63,8% entre el gener i el març, segons les dades ofertes per Anfac, la patronal de fabricants d'automòbils.

Per canals de venda, el de particulars justament ha acaparat set de cada deu lliuraments, amb un 69,6% de quota. Aquest canal ha crescut durant el primer trimestre del 2022 un 3,5%, fins a 312.635 unitats. El de llogadors (ha caigut un 30,8% des de començament d'any) i el d'empreses (un 20,9% de retrocés) han sigut els canals que més han disminuït el volum de vendes de cotxes d'ocasió. Entre aquests dos canals representen el 17,9% del mercat. La resta se'l reparteixen el rènting (un 6,5% de quota) i la importació (un 5,9%).

Font: cincodias.elpais.com

Comentaris (2)

Adonai70 Fa 1 any
Normal de que os sorprende entre la luz el gas y el gasoil tú te piensas que queda dinero para coche nuevo Obio que no
Caracarton Fa 1 any
Normal, cualquier mierda te cuesta nuevo unos 20.000€ y si lo financias te acaba costando 10.000€ más. Cuando hay coches con 15 años a precios asequibles y que te pueden durar una década.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive