Proposta d'ajuts al comerç per adaptar-se al decret d'estalvi energètic. Foto: R. G.
Notícies relacionades
Proposta d'ajuts al comerç per adaptar-se al decret d'estalvi energètic. Foto: R. G.

ERC proposa ajuts de 200.000 euros als comerços de Mataró per adaptar-se a l'estalvi energètic

Els establiments han de complir amb el decret de l'Estat amb mesures costoses com ara revisar els tancaments per evitar la pèrdua de fred i de calor

El grup municipal d'ERC de Mataró ha proposat que el govern municipal destini uns 200.000 euros a ajuts als comerços de la ciutat perquè adaptin els seus establiments a les noves normatives que preveu el pla d'estalvi energètic, que inclou mesures com ara habilitar sistemes per mantenir les portes tancades i evitar la pèrdua de calor o fred.

El decret de l'Estat, aprovat a l'agost amb l'objectiu de reduir el consum energètic i augmentar les reserves de combustible de cara a l'hivern, preveu la regulació dels termòstats a 27º C a l’estiu i 19ºC a l’hivern, que afecta també a comeros, bars i restaurants. També insta les botigues a tancar els llums dels aparadors a partir de les 22h, i dona un termini fins el 30 de setembre per habilitar sistemes que mantinguin les portes normalment tancades, evitant així la pèrdua de calor - o fred - de l’espai.

Tal i com expliquen des d'ERC, tot això representa un esforç enorme pel sector del comerç urbà en el seu trànsit de reconversió del sector cap a un model més sostenible i energèticament eficient. Per això, tal com han fet ja algunes de les principals ciutats del país (com per exemple Barcelona), el Grup Municipal d’ERC considera que cal dissenyar una línia de subvencions per ajudar i incentivar els comerços de la ciutat perquè impulsin reformes per a l’estalvi energètic. 

ERC fa una proposta inicial de 200.00 euros que assenyalen que caldria perfilar amb més detall de la mà dels tècnics municipals, i apunta que es podria repetir el model de Barcelona, que s’ha compromés a cobrir el 50% de les inversions elegibles, fins un màxim de 2.000 EUR per local sol·licitant.

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Papa Emeritus Fa 2 mesos
¿Podéis dejar de socializar los gastos? Dejad que cada uno use su dinero como quiera
Que me'ls donin a mí! Fa 2 mesos
Que me'ls donin a mí, els 200.000 €, i adaptaré casa meva de la manera que em diguin que sigui més sostenible.
Pregunta a ERC Fa 2 mesos
I proposem només els comerços de dins muralles, o pensen en tota la ciutat? només per saber-ho i tenir-ho clar. Gràcies

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive