La bretxa salarial al Maresme
La bretxa salarial al Maresme

Les dones del Maresme cobren 6.000 euros anuals menys que els homes a igual feina

La bretxa salarial és una de les dades que recull l'estudi 'Dona i mercat de treball al Maresme', una comarca amb una elevada feminització de la desocupació

La bretxa salarial de gènere és molt gran al Maresme. Segons dades del Consell Comarcal, fetes públiques aquest dilluns, 8-M, les dones cobren 6.000 euros anuals menys que els homes a igual feina. Les xifres formen part de l'estudi 'Dona i mercat de treball al Maresme', elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal.

Les desigualtats que pateixen les dones en l'àmbit laboral respecte als homes és una de les grans reivindicacions que es posen sobre la taula cada any en motiu de la celebració del 8 de març, Dia internacional de les dones. Més enllà de la bretxa salarial, hi ha altres problemàtiques molt greus en aquest sentit, com ara el fet que l'atur és, sobretot, femení. 

Precisament l'estudi 'Dona i mercat de treball al Maresme' assenyala que el 50,55% de la població de la comarca és femenina, mentre que el 55,2% de les persones que busquen feina són dones. Un percentatge elevat de les mateixes es troben en situació d'atur de llarga durada. Segons aquest informe, el 63,29% de les maresmenques es troba en edat de treballar (16-64 anys), però la taxa d’ocupació és inferior a la dels homes situant-se en el 55,61%.

 

 

Actualment al Maresme hi resideixen 231.858 dones, 118 de les quals superen els 10 anys. Les dones maresmenques han nascut en 160 països diferents i el 88,31% té nacionalitat espanyola.

Comentaris (5)

Jaume Capdevila Fa 3 mesos
Siusplau, vull saber qui és l'autor/a d'aquest article.
Tony Fa 3 mesos
INVENT
Jordi Fa 3 mesos
Es innegable la desigualtat entre homes i dones en tots els àmbits tant laborals, familiars com socials. Qüestionar aquesta veritat absoluta es negar una evidencia. Tant de bo hagués una paritat, desgraciadament els cambis sempre van a remolc.
Papa Emeritus Fa 3 mesos
No cuela
Albert Fa 3 mesos
Jo no m'ho crec. A igual feina, responsabilitat i horari?. Si es cert, per qué no publiqueu la relació d'empreses públiques i privades que cometen aquesta discriminació que es ILEGAL. Llençeu la pedra, però amagueu la ma. Publiqueu la relació nominal d'empreses i diferència de sou de cada una. A partir d'aquí, tindreu credibilitat i es podrà actuar judicialment. Si no ho feu, serà pur populisme

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive