Vista de Calella, on s'ha produït la detenció dels dos homes
Vista de Calella, on s'ha produït la detenció dels dos homes

"Depenem molt del turisme estranger, i si no ens arriba estem perduts"

Bona part dels hotels del Maresme seguiran tancats per Setmana Santa i s'esperen a maig o juny per reobrir

Els allotjaments de la costa de l'àrea metropolitana de Barcelona són a punt de donar el tret de sortida a una insòlita Setmana Santa marcada per la falta de turistes estrangers, quelcom que afecta especialment els establiments del Maresme. Les limitacions de mobilitat internacional per fer front al Coronavirus, sumades a les restriccions entre comunitats autònomes, fan que nombrosos hotels i càmpings optin per mantenir els negocis tancats aquests dies. "Depenem molt del turisme estranger i si no ens arriba estem perduts", apunten els hotelers del Maresme. 

Bona part dels establiments de l'Alt Maresme seguiran sense obrir Setmana Santa. Els hotelers han programat l'obertura dels establiments per a finals de maig o principis de juny i n'hi ha inclús que no aixecaran la persiana fins al juliol, segons detalla el president del Gremi d'Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera.

Ja en un any normal el pes del turisme nacional és molt petit i amb prou feines arriba al 15%. En aquest sentit, el sector està fent campanyes per captar nous perfils de clients que encara no s'ha traduït en una resposta clara del mercat. "Depenem molt d'aquest turisme estranger", insisteix Noguera. 

També està pendent de l'obertura de fronteres i de la mobilitat entre comunitat el sector dels càmpings. "Les reserves se centren en la gent d'aquí, d'estrangers no n'hi ha, no hi ha possibilitat de rebre'n aquests dies", explica Francesc José Caballé, president de l'Associació de Càmpings de Barcelona. És per això que, com en el cas dels hotelers del Maresme, no tots els negocis estan disposats a obrir. "Alguns dels càmpings amb un tant per cent alt d'estrangers estan pensant en no obrir per Setmana Santa, perquè tindrien tres o quatre dies amb un cert moviment, però un cop passada estarien de nou a zero", explica Caballé.

Comentaris (1)

Geoffrey Fa 1 any
With all the information available, it'd not surprising tourists are avoiding Barcelona's . Restrictions broken daily crime on persons........!!!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive