El sector de la construcció preveu créixer un 7% aquest any. Foto: R.Gallofré
El sector de la construcció preveu créixer un 7% aquest any. Foto: R.Gallofré

La construcció preveu un creixement del 7% i lamenta la "falta de mà d'obra"

La patronal ha assegurat que l'increment podria haver estat molt més significatiu aquest any si no fos pel retard en l'arribada dels fons europeus

El sector de la construcció preveu un creixement del 7% per a aquest any, d'acord amb les projeccions de la Federació Europea de la Indústria de la Construcció recollides per la Confederació Nacional de la Construcció (CNC). Per segments, la producció en la branca d'edificació s'incrementarà un 7,6% respecte a 2020, impulsada per un augment del 10,4% en la rehabilitació, del 8% en els habitatges d'obra nova i del 4,9% en l'edificació no residencial. Per la seva banda, la branca d'enginyeria civil augmentarà un 4,5%. Tot i les previsions de creixement, la patronal ha assegurat que l'increment podria haver estat molt més significatiu per la implementació dels fons Next Generation i ha alertat de la falta de mà d'obra.

La CNC ha lamentat el retard en l'arribada dels fons europeus. Com a exemple, la patronal ha assegurat que les comunitats autònomes no han avançat en les convocatòries previstes pel Reial Decret que regula els 50 milions d'euros per a rehabilitació de municipis de menys de 5.000 habitants.

La patronal també ha alertat que l'execució de les obres previstes amb l'arribada de les ajudes comunitàries podria veure's afectada per la fatal de mà d'obra. El sector preveu la necessitat de prop de 700.000 treballadors i assegura que podria batre l'actual xifra de dos milions d'ocupats.

"Es requereix mà d'obra qualificada, ja que la seva falta no només suposa un fre per al creixement d'un dels sectors més determinants per a la recuperació econòmica d'Espanya, sinó que podria alentir l'arribada de les ajudes comunitàries", ha alertat el president de la CNC, Pedro Fernández Alen.

L'organització també ha advertit de l'escalada del preu de les matèries primeres i ha demanat al govern espanyol la derogació de la Llei de Desindexació per "garantir la viabilitat dels projectes i l'estabilitat dels contractes". En aquest context, la patronal ha defensat un sistema que "reequilibri" i tingui en compte les alteracions dels preus posteriors a la presentació de les ofertes.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive