Hotels i turisme.
Hotels i turisme.

Com pot afectar la guerra a Ucraïna al turisme a Catalunya?

Els hotelers de Barcelona creuen que la guerra a Ucraïna no afectarà el turisme a curt termini, però si el conflicte s'allarga pot tenir conseqüències.

patrocini pous
 

El Gremi d'Hotels de Barcelona descarta que la guerra entre Rússia i Ucraïna tingui efectes sobre l'arribada de visitants estrangers a curt termini a la capital catalana. "Sempre és difícil fer previsions, però de moment no ens ha afectat; la prova d'això és la celebració del Mobile", apunta el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, en declaracions a l'ACN.

No obstant això, Clos adverteix que un allargament del conflicte podria fer minvar l'arribada de viatgers procedents dels Estats Units, el principal emissor de turistes internacionals a la capital catalana abans de la pandèmia. "Si el conflicte s'allarga, molta gent dels Estats Units pensarà que hi ha una guerra a tot Europa, i decidiran posposar els seus vols", indica.

"Tot dependrà del temps que duri", afegeix, tot recordant que en període de conflictes el turisme és un sector "molt convuls" i en què els visitants reacciones de forma "molt reservada". "Espero que no duri molt; si la cosa s'encalla i es complica, sens dubte que ens afectarà", destaca Clos.

Si bé el sector turístic de Barcelona no espera grans impactes a curt termini, el gremi adverteix que zones com la costa de Tarragona sí que registraran una caiguda destacada de visitants. "Allà sí que afectarà molt més, perquè és una zona on hi havia congregacions de russos molt importants que ara no podran venir", indica.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive