Algunes lliçons financeres.
Algunes lliçons financeres.

Paula Saez

Cinc lliçons financeres per quan tens més de 30 anys

Us donem fins a cinc consells financers que podeu seguir si teniu més de 30 anys i voleu dominar les vostres finances.

Tant si tenim una empresa pròpia com si no, saber gestionar les nostres finances nosaltres mateixos és essencial per poder comprendre de primera mà el que passa amb els nostres diners i estalvis.

Saber com invertir-los correctament serà molt beneficiós per poder conèixer la quantitat de la que disposem en cada moment i quina part d’aquest total es manté com a estalvi per al futur.

Trobar l’equilibri entre ambdós i deixar enrere la temeritat que podem tenir abans dels 30 anys és una lliçó que us ajudarem a comprendre mitjançant una sèrie de consells que us deixem a continuació.

5 lliçons financeres

  1. Establir uns objectius realistes: parar-nos a pensar de forma realista el que podem estalviar i gastar cada mes en funció del nostre sou és essencial per organitzar-nos de forma adient. De fet, per fer-ho encara millor és recomanable escriure aquests objectius per poder planificar en quant de temps els podem assolir. Per exemple, si volem comprar-nos un pis d’aquí a uns cinc anys haurem de calcular quant podem estalviar cada mes per poder així acumular la quantitat necessària com per aconseguir-ho.
  2. Estalviar el 20% del que ingressem: o bé el 10% si tenim moltes despeses fixes cada mes. Això ens ajudarà a poder dividir correctament els diners que han d’anar destinats a despeses fixes (el lloguer, la llum, l’aigua o el menjar), variables (sortir a sopar fora, fer plans amb els amics, capricis materials) i l’estalvi. Poc a poc i a mesura que passin els mesos podrem acumular més i més diners per veure com la xifra disponible al nostre compte augmenta.
  3. Saber com seguir un pressupost: tot i que pensem que podem elaborar i seguir un pressupost, si ens posem a fer-ho de forma seriosa i professional probablement descobrirem que tenim diverses mancances al respecte. En general i per a la vida diària, elaborar pressupostos ens ajuda a controlar el que gastem i saber quan parar per ajustar-nos als nostres objectius establerts inicialment.
  4. Disposar d’un fons d’emergències sòlid: a banda dels nostres estalvis, per poder solucionar qualsevol imprevist que sorgeixi com per exemple una avaria al cotxe o una emergència mèdica ens anirà molt bé disposar d’un fons fix.  D’aquesta forma, si ens passa qualsevol cosa podrem extraure una quantitat determinada d’aquests diners i les nostres finances generals no es veuran afectades.
  5. No oblidar els nostres deutes: de la targeta de crèdit o bé més grans, com una hipoteca. Pagar-los de forma regular i no oblidar-nos d’ells és essencial per poder portar-los al dia i que no se’ns acumulin amb altres despeses o deutes que podem anar afegint al nostre compte a mesura que passi el temps. Un consell per aconseguir això seria el de establir una transferència fixa mensual per anar restant els deutes pendents de forma automàtica i sense haver de preocupar-nos d’ells directament.

Font: business insider

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive