L’Ajuntament de Mataró contractarà a sis persones trans Espai Mataró Connecta. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
L’Ajuntament de Mataró contractarà a sis persones trans Espai Mataró Connecta. Foto: R.Gallofré

L’Ajuntament de Mataró contractarà a sis persones trans

Dins d’un programa de formació, l’Ajuntament incorporarà sis persones que faran tasques d’informació, administració i peonatge

patrocini pous
 

Un programa específic per a persones del col·lectiu trans que estiguin a l’atur, per formar-les i facilitar-les experiència laboral. És la nova línia que obre l’Ajuntament de Mataró que busca combatre les dificultats afegides o especials que tenen algunes persones trans per trobar feina contractant-ne 6, durant 12 mesos i al 100% de la jornada laboral

Explica l’Ajuntament que “les 6 persones que es contractaran tindran l’oportunitat de millorar la seva ocupabilitat a través de l’adquisició d’experiència i de millores competencials. El programa també permet treballar dificultats específiques amb les que es puguin trobar les persones d’aquest col·lectiu tant a l’hora de buscar feina com de mantenir-la en el mercat laboral ordinari”.

A més de l’acompanyament de les persones contractades es contempla també  el suport als serveis acollidors de manera que es duran a terme accions de formació de caràcter transversal en mediació i resolució de conflictes i d’intel·ligència emocional a l’empresa i gestió de qualitat.

La bandera de la visibilitat trans
La bandera de la visibilitat trans

Els àmbits on treballaran 

Les sis persones contractades treballaran en projectes per millorar el manteniment de l’espai públic i dels equipaments, així com de l’espai verd de la ciutat; reforçaran l’atenció a la ciutadania i la gestió administrativa de diferents serveis i equipaments municipals.

Les persones que vulguin accedir a aquest programa han d'estar en situació d'atur i inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO). L'acreditació de la condició de persona Trans s'ha de fer mitjançant la presentació d'una Declaració Responsable de la persona participant. El programa de treball i formació: Línia Trans està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

La convocatòria mataronina se suma a la convocatòria similar anunciada pel Consell Comarcal del Maresmeen el marc del programa Treball i Formació, que ha obert una convocatòria per a la contractació de 6 persones transgènere que durant un any desenvoluparan feines administratives a l’Arxiu Comarcal del Maresme i als serveis comarcals d’Atenció LGTBI (SAI) i d’Igualtat.

Comentaris (13)

Mery Fa 3 dies
Es igual lo que siguin no eu de fotren res. Lo que eu de fer es treure funsionaris en SOBREN i no els podem mantindre a tants!
JAUME Fa 4 dies
Son persones i punt, crec q la normalitat es no posar ni parlar d'etiquetes. No en foten ni una del dret
Laura Fa 7 dies
No entiendo porque tienen que dar esta noticia, si quieren ir de posturetas diciendo que van a coger a 6 personas trans lo están haciendo con discriminación. Son gente normal,acaso le tienen que dar las gracias por conseguir un trabajo digno como cualquier persona??
Merce Fa 7 dies
Una notícia absurda.
Oportunitat Fa 7 dies
Hi ha una cosa que es diu "discriminació positiva" per tal d'afavorir col.lectius que tenen dificultats d'inserció
Ciutadans Fa 8 dies
No m'agrada com a notícia....podeu contractar a qui vulgueu però ningú n'ha de fer res de la seva condició si fan bé la seva feina
Mataroní empipat Fa 9 dies
Sense voler entrar en si una persona es millor que un altre a l'hora de fer la feina, trobo que tothom que compleixi els requeriments del lloc de treball tindría que tenir les mateixes oportunitats. Reservar plaçes per ja sigui per trans, persones de color, furries o marcians, es discriminatori per tota la resta. A molts paisos hi han lleis que prohibeixen a les empreses discriminar per sexe, raça o religió.
MONXI Fa 9 dies
Em fa molta engunia que l'anunci sigui que es contracten persones trans. aniran fent contractacions de diferents col·lectius i llavors com serà la convocatòria? contractació de X persones Heterosexuals, Gays, Lesbianes, bisexuals, intersexuals... Mai hagues imaginat que s'arrivi a aquest extem. en el meu pensament sempre he cregut que hem de conviure amb totes les identitats sexuals, i és més A mi que m'impota la identitat sexual d'un/a company de feina anem a treballar o a lligar? INVOLU
Antonio Recio Fa 9 dies
Es como cuando contratan personas con minusvalías jajajajajaja la idiocracia del progresismo socialista. Reservo plazas para un colectivo que considero igual pero no es igual, son como enfermos y hay que ayudarles. Gracias socialistas. Cabe recordar lo que los héroes del socialismo hacían con las personas Trans y Homosexuales...búsquenlo en Google.
Apex Fa 9 dies
¿Por qué no hacen un examen de cualificación como todo el mundo? La Constitución dice que no se puede discriminar por razones de religión o sexo... ¿A quién le importa con quién se acueste un funcionario? Lo que importa es que haga bien su trabajo. Estas son medidas comunistas casposas. Se cree que la sociedad española está en la época de Fernando Esteso.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive