Les desgravacions que podem fer a la renda 2021
Les desgravacions que podem fer a la renda 2021

7 deduccions a la declaració de la renda per estalviar diners

Fins al proper 30 de juny estem a temps de presentar la declaració de la renda anual i, si ho fem bé, amb ella podem estalviar diners en impostos.

patrocini pous
 

La campanya de la renda de 2021 està activa aquests dies fins al proper 30 de juny i és important conèixer totes les desgravacions que podem aprofitar per reduir el que hem de pagar o fins i tot augmentar la quantitat de diners que ens tornin.

Hi ha moltes aplicacions disponibles per a fer la declaració que ja tenen en compte totes aquestes deduccions de forma automàtica en funció de les característiques de cadascú, però és recomanable conèixer tot el possible d’aquesta matèria per assegurar-nos de que el resultat de la declaració sigui el correcte i aprofitar totes les deduccions possibles en el nostre cas particular.

7 deduccions a la declaració de la renda

 • Donacions a ONGs o fundacions: si hem donat diners a alguna organització o fundació durant el passat any 2021 podem deduir-nos fins al 80% dels primers 150€ aportats. Al superar aquesta quantitat, el percentatge a desgravar augmenta fins a un 35%. 
 • Inversió en nous negocis: una de les majors deduccions a la que podem aplicar en cas d’haver invertit en una startup en 2021. Si el màxim no supera els 60.000€ podem deduir-nos fins a un 30% en les quantitats aportades, el que es tradueix en una quantitat de fins a 18.000€ en la declaració.
 • Reformes i donacions amb caràcter ecològic: les comunitats que permeten aquesta deducció són Catalunya, Comunitat Valenciana, Aragó, Astúries, Regió de Múrcia, La Rioja, Illes Balears i Canàries. Té diverses vessants, però un exemple per entendre-ho és el de donar diners a entitats vinculades amb l’ecologisme (fins un 15% deduïble a Catalunya).  Aquí també s’inclouen les reformes a la nostra llar pensades per a millorar l’eficiència energètica.
 • Inversió en cultura:  una de les deduccions més desconegudes però interessant especialment per als amants de la cultura, ja que si adquirim béns de Patrimoni Històric Espanyol podrem desgravar-nos fins un 15% de la inversió realitzada. En aquest punt també es pot esmentar la rehabilitació d’edificis que es trobin en un territori considerat com a Patrimoni Mundial per la UNESCO.
 • Adopció de fills: només s'ofereix a certes comunitats autònomes, com Madrid, Aragó o Astúries i es basa en poder deduir-nos fins a 600€ per cada fill adoptat.
 • Ajuda domèstica: deduccions relacionades amb la contractació d’un empleat de la llar d’un 15% amb un límit de 250 euros anuals, una quantitat que pot variar en funció de la comunitat.
 • Aportacions a partits polítics: en cas d’estar afiliats a un partit polític o coalició electoral. El màxim deduïble és del 20% de les quantitats aportades a quota d'afiliació i el límit és de 600€ cada any.

Més enllà d’aquestes trobem diverses desgravacions com les relacionades amb el lloguer, la compra d’una vivenda, els donatius i els naixements, però les esmentades anteriorment són de les més destacables (i potser en alguns casos desconegudes) que cal explorar en cas de complir els requisits i poder optar a elles.

Comentaris (1)

jo mateix Fa 1 any
Es curiós, que sigui més deduïble afiliar-se a un partit polític, que a una ONG cultural, tenim un politics de m.......

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive