El 30% dels autònoms de l'Estat està en risc de pobresa
El 30% dels autònoms de l'Estat està en risc de pobresa

Capgròs.com - ACN

El 30% dels autònoms de l'Estat està en risc de pobresa

Espanya és el quart estat de la UE amb més autònoms en risc de pobresa i exclusió social

patrocini pous
 

Espanya és el quart estat de la Unió Europea amb més autònoms en risc de pobresa i exclusió social, només per darrere de Romania, Portugal i Estònia. Segons dades de l'Eurostat, a l'Estat el 30,1% dels autònoms estava en risc de pobresa el 2021, una xifra que ha augmentat un punt respecte a l'any anterior. La mitjana europea d'autònoms en risc de pobresa se situa en el 23,6%, un punt més en comparació amb el 2020.

Es tracta de l'única categoria que va augmentar la taxa de risc de pobresa i exclusió social l'any passat. Desocupats, pensionistes i treballadors van veure reduït l'any passat la taxa de risc de pobresa i exclusió social respecte a l'any anterior.

Proposen la figura de "l'autònom vulnerable"

La Unió d'Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE) reclama crear la figura de l'"autònom vulnerable", que es pugui acollir a un "bo social elèctric". En aquest sentit, l'entitat lamenta l'escalada de preus de les matèries primeres, l'alimentació i els carburants, i indica que els treballadors per compte propi "són els que s'estan veient més perjudicats" perquè "no poden repercutir" l'encariment en els seus serveis, davant la potencial pèrdua de clients que això suposaria.

Per tot plegat, la UATAE insta el govern espanyol a impulsar mesures concretes que afavoreixin "directament" als autònoms.

Comentaris (2)

Jose Fa 1 any
Vulnerables? Están contando con todos los ingresos que no declaran y de los q no pagan impuestos?? Porque entonces…. Igual ya no están en nivel de riesgo de pobreza
Papa Emeritus Fa 1 any
¿Autónomo vulnerable? ¿Darle un bono social? ¿De cuánto va a ser el bono social? Lo que tendrían que quitar es la cuota de autonómos ya. Que te cobren por trabajar es lo más mafioso que existe.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive