Polígon industrial del Pla d'en Boet, un dels centres econòmics i de mercat de treball del Maresme. Foto: R. Gallofré
Polígon industrial del Pla d'en Boet, un dels centres econòmics i de mercat de treball del Maresme. Foto: R. Gallofré

20 milions d'euros en ajuts per fomentar l'activitat industrial a Catalunya

Les sol·licituds a la línia d'ajuts oberta per la Generalitat es poden presentar fins al 23 de maig i l'import màxim de la subvenció serà de 2,3 milions d'euros

patrocini pous
 

El Departament d'Empresa i Treball ha obert aquest dimarts la convocatòria d'una línia d'ajudes dotada amb 20 milions d'euros destinada a fomentar l'activitat industrial a Catalunya. Les sol·licituds es poden presentar fins al 23 de maig i l'import màxim de la subvenció serà de 2,3 milions d'euros, segons ha informat la Generalitat aquest dimarts en un comunicat. Els criteris que es tindran en compte per adjudicar els ajuts seran el volum de cada inversió, el nombre de llocs de treball que es poden generar o l'impacte en proveïdors locals, entre d'altres. Pel conseller del departament, Roger Torrent, la indústria "té un efecte arrossegador" sobre el conjunt de l'economia i ha de jugar "un paper decisiu" en generar ocupació de qualitat.

El període d'elegibilitat de les inversions va des del gener del 2022 fins a juny del 2024 i la convocatòria contempla diferents tipus de subvencions. Per una banda, atorgarà ajuts a projectes de reindustrialització que contribueixin a la posada en marxa de centres productius on s'ha produït un tancament o una deslocalització que afecti un mínim de cent llocs de treball directes i indirectes.

També es repartiran ajudes a centres productius que hagin incorporat treballadors d'empreses afectades per situacions de tancament, així com a companyies que vulguin iniciar nous projectes industrials al país.

Per altra banda, es donaran subvencions a projectes d'adquisició d'empreses industrials o de serveis la producció en situació de dificultat i a grans projectes amb inversions "tractores" i que suposin un increment net de llocs de treball.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive