Un tren de Renfe a l'estació de Mataró
Notícies relacionades
Un tren de Renfe a l'estació de Mataró

150.000 euros per a projectes que millorin el servei de Renfe

Els premis Antena TrenLab s'impulsen a Mataró per buscar solucions innovadores per Rodalies i altres àmbits, i són fruit de la col·laboració de Renfe, l'Ajuntament i el TecnoCampus

Millorar el servei de Renfe i l'experiència dels usuaris és una tasca titànica, a tenor dels múltiples problemes que experimenten les Rodalies a Catalunya, com s'ha pogut veure en les darreres setmanes amb tota mena de cancel·lacions i averies. Qui trobi la fórmula pot endur-se un bon premi: hi ha una dotació de 150.000 euros per a projectes innovadors que hi contribueixin.

Es tracta dels premis Antena TrenLab, sorgits de la col·laboració entre Renfe, l'Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus, en el marc del laboratori que la companyia ferroviària pública ha instal·lat aquest 2022 al centre universitari i empresarial mataroní, de cara a ser un focus especialitzat en solucions i tecnologia aplicades al sector de la mobilitat.

En concret, els premis tenen una dotació de 150.000 euros per donar suport a quatre startups que, com diuen els promotors, trobin vies per "resoldre els desafiaments del sector ferroviari". En concret, es volen potenciar solucions innovadores per a la digitalització de les estacions, la satisfacció del client, l'aplicació 3D i altres tecnologies disruptives que ajudin a imaginar nous escenaris de mobilitat.

1649684405316 11 1280x644

Presentació del laboratori de Renfe al TecnoCampus. Foto: V. B. 

Cada any s'escolliran quatre projectes emprenedors que entraran en un programa d'acceleració de sis mesos que inclou la possibilitat de testejar la solució al territori de Mataró i el Maresme. La convocatòria estarà oberta del 21 de setembre fins al 27 d'octubre.

Els premis es lliuraran a finals de novembre durant la Nit de l'Emprenedoria, que anualment se celebra a Mataró, en el transcurs de la qual es lliuren també els premis Creatic. A banda de la dotació econòmica, els premiats tindran accés al parc TecnoCampus i un lloc de treball propi a la seu de l'Antena TrenLab, ubicada al mateix parc, per desenvolupar el projecte empresarial guanyador durant un màxim de sis mesos i tenir la possibilitat de testejar-lo. 

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive