S’acosten noves convocatòries d’oposicions: vols guanyar-hi plaça?
S’acosten noves convocatòries d’oposicions: vols guanyar-hi plaça?

S’acosten noves convocatòries d’oposicions: vols guanyar-hi plaça?

Entre un 50 i un 80% dels estudiants que completen la preparació a El Triangle obtenen la plaça que busquen en la funció pública

Amb el 2022 acabat d’estrenar, Catalunya entra en un període en el que per primer cop en molt de temps es convocaran oposicions per nombroses places de funció pública. De Mossos d’Esquadra a professorat i docents, administratius, Bombers o Rurals. Centenars de places que es convocaran i que són possibles oportunitats per orientar-se laboral i vitalment per a moltes persones. Fins el 2025 hi ha previstes nombroses convocatòries que, òbviament, tindran molts pretendents. Molta competència. Si s’hi vol guanyar plaça t’has de posar en bones mans.

El Triangle és una de les millors portes per accedir a la funció pública.

El Triangle és l’acadèmia de referència per preparar a mataronins i maresmencs per a guanyar aquestes oposicions. Més de 30 anys preparant persones per a les diferents convocatòries els avalen, així com uns índexs d’èxit notables: d’entre els estudiants que completen la preparació, un 80% dels docents, un 75% dels administratius i un 50% dels policies i bombers que es preparen al centre mataroní obtenen la plaça. El Triangle és una de les millors portes per accedir a la funció pública.

“La nostra funció és la d’acompanyament en el desenvolupament de la persona. La decisió del que ves vulgui ser és personal, nosaltres donem eines i coneixements, motivació, consells, coneixements perquè l’opositor aconsegueixi el seu objectiu”, defineix el director Carles Oriol. Les claus per tenir èxit davant d’una convocatòria d’oposicions? “La clau és la dedicació i la constància durant un període. Estem parlant d’entre 6 i 9 mesos de mitjana durant els quals fem l’acompanyament, donem el temari, formem amb professionals i acompanyem l’estudiant”.

 

La filosofia pedagògica del Triangle no és tant la de fer grans classes magistrals, sinó la personalització de la formació de cada opositor. “Nosaltres treballem amb l’estudiant, prioritzem aquells aspectes del temari més clau, li diem com optimitzar el seu temps, li aproximem els continguts, li aconsellem per crear disciplina d’estudi, li donem eines tècniques per l’aprenentatge de temaris i tot això amb un gran equip professional”, diu el director.

Acadèmia el Triangle 4

Polivàlencia horària: classes de matins, tardes i dissabtes

Professionals fent de professors i un coach per a cada estudiant

Al Triangle no hi ha un sol professor referent per l’opositor, no. Hi ha professionals de cada àmbit: Mossos que formen futurs policies, Bombers que especifiquen temàtica relacionada o professorat aconsellant a futurs docents. I a més a més, cada estudiant té un ‘coach’ que completa la preparació des de l’àmbit més psicològic i motivacional. L’objectiu? Que el dia de les oposicions l’estudiant estigui òptimament preparat.

“La figura del coach és important. Un altre professor que et coneix personal i emocionalment i que també et prepara per possibles proves competencials que tenen les convocatòries. És una figura que dona a l’alumne eines i control, recursos claus per possibles entrevistes personals en el procés d’oposició”, explica Oriol. La personalització és marca de la casa: es treballa sempre en grups reduïts, amb tutories personals, amb reforços concrets.

Per les aules i els cursos del Triangle hi han passat més de 5.000 alumnes, amb els alts índexs d’èxit assolits. La polivalència horària del centre (matí, tarda, dissabtes) està pensada perquè qualsevol persona pugui amotllar la seva rutina a una formació de mesos com la que requereix alguna de les oposicions convocades.

Acadèmia el Triangle 2

El perfil de futurs opositors és molt variat

El perfil dels opositors

Qui pot estar interessat en alguna de les places que sortiran, a centenars, a oposició en els propers temos? Carles Oriol recorda que “l’accés a l’administració pública no té edat, no és només per a joves. Un canvi de vida o un replantejament personal o laboral sempre es pot donar”. De fet el propi director defineix el centre com "experts en segones oportunitats" englobant-hi també la seva pota de formació d'adults.

Des de l’acadèmia recomanen plantejar-se de presentar-se a alguna de les oposicions quan s’hi estigui decidit i disposat. “A provar no s’hi va a unes oposicions. Aquí s’ha de venir amb una idea i predisposició de compromís clara. Nosaltres ajudem a l’estudiant a trobar el punt òptim i les eines per optimitzar el temps, però cal tenir disciplina i estar disposat a fer el sacrifici”.


Quan?

Essent el mes de gener temps de nous propòsits, preparar a El Triangle qualsevol dels processos que s’obriran en pot ser un i de molt interessant. “Nosaltres tenim els cursos oberts i recomanem anticipació: no esperis a que es convoquin per anar-te preparant perquè pots no estar-hi a temps. És millor preparar-se sense pressions ni presses. Hi haurà oposicions, seran competitives i cal estar ben preparat”, explica Oriol. 

Acadèmia el Triangle 11

El Triangle, al carrer de Sant Josep Oriol

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive