Els desnonaments no s'aturen a Mataró, tal i com no es cansen de denunciar les entitats que intenten combatre'ls. Aquest dimecres, dia 26, se n'ha produit un al barri de Cerdanyola, que ha acabat amb el deallotjament d'una família. Entre els seus integrants hi ha una dona embarassada i un nen de cinc anys. La PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) ha intentat aturar el desnonament, amb el suport d'alguns veïns, però finalment aquest s'ha dut a terme. 

Segons fonts de la PAH, el pis pertanyia al BBVA, que se l'hauria venut a un fons voltor nord-americà. La família, formada per tres membres, havia intentat renegociar les condicions amb el banc, però l'actual propietari de l'immoble només contemplava el desnonament. Aquest s'ha produït per ordre d'un jutjat de Mataró. La PAH s'ha mostrat sorpresa perquè asseguren que la família es trova a la llista d'emergència habitacional de la Generalitat. "Normalment, quan això passa, els jutges congelen l'ordre, però en aquest cas no ha estat així", afirmen.

Segons la PAH, hi havia un total de quatre furgonetes de la BRIMO preparades per actuar. "Sabíem que ho teníem perdut, no hi havia res a fer", asseguren des de l'entitat, que malgrat tot ha organitzat una protesta pacífica a tocar del pis situat a l'avinguda Gatassa 15. En paral·lel, aquest matí han ocupat una sucursal de BBVA al Passeig de Gràcia, com a mesura de pressió.