Un dels solars més apetitosos que hi ha a la ciutat és el de l'antic Iluro, que va ser un dels cinemes més gran de l'Estat espanyol fins que va tancar, l'any 2001. Malgrat que l'immoble, propietat de l'empresari mataroní Josep Maria Coll, va seguir tenint diversos usos, des que Hisenda va deixar-lo per traslladar-se al Rengle ha quedat del tot buit. 16 anys després segueix igual, esperant una reconversió que no arriba.

Un grup inversor anglès va estar a punt de convertir en habitatges l'edifici de l'antic cinema 

Tot ell va estar a punt de transformar-se de la mà d'un grup inversor britànic, que volia comprar l'edifici al seu propietari actual per convertir-lo en habitatges sense derruir-lo ni construir de nou, sinó mantenint l'estructura actual, amb una gran superfície comercial a la planta baixa que pogués acollir, per exemple, un hipermercat. Després de mantenir força converses amb l'Ajuntament, però, el projecte no va fructificar, a causa de diverses complicacions urbanístiques que els obligava a perdre metres d'edificabilitat.

Un "mort" pendent de reviure

"És un mort que tenim allà", reconeix la regidora d'Urbanisme, Núria Calpe. Tot i així, Calpe confia que arribaran nous agents interessats en aquest solar i immoble ja que, segons explica, el sector de Ronda Barceló s'està, per fi, activant. I aquesta illa mataronina és massa atractiva com per deixar-la sense ús.