L'Ajuntament ha destinat un total de 600.000 euros a subvencions per a la rehabilitació d'habitatges aquest 2019. La convocatòria d'ajuts ja està oberta i es podrà demanar fins al proper 30 de setembre. L'objectiu és fer front a les deficiències que presenten els immobles d'habitatges a la ciutat, i complementen les subvencions que s'ofereixen des de l'Agència Catalana de l'Habitatge. 

El programa presenta especificitats per a tres dels barris amb més necessitats en aquest àmbit a la ciutat, Cerdanyola, Rocafonda i el Palau. En aquestes zones es protegeixen actuacions com ara la reparació estructural, façanes, cobertes, terrats, mitgeres, celoberts i/o  patis i instal·lacions generals comuns necessàries per a resoldre les deficiències detectades a l’informe de la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE) i que hagin estat qualificades com a importants, greus o molt greus; obres per a assolir l’adequació en matèria d’accessibilitat de l’edifici com, per exemple, la instal·lació d’ascensors, rampes o altres dispositius d’accessibilitat; i obres de rehabilitació energètica que compleixin els requisits establerts en les bases.

 

Per a tota la ciutat, les obres que podran ser subvencionades són de reparació estructural, façanes, cobertes, terrats, mitgeres, celoberts i/o  patis i instal·lacions generals comuns necessàries per a resoldre les deficiències detectades a l’informe de la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE) i que hagin estat qualificades com a importants, greus o molt greus.

En termes generals, la quantia és del 40 % del cost protegit amb un topall de 30.000 € per edifici o 2.000 € per habitatge, d’acord amb el que s’estableix a les bases. A més, els veïns que no sobrepassin un determinat llindar de renda poden sol·licitar a un ajut addicional del 30% . La informació està disponible a la web d’habitatge o presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró, situada al carrer de Pablo Iglesias, 63, 1er Despatx 12.