La nova plaça de Ventura Ametller, situada al cor de Mataró, ret homenatge a l’escriptor i poeta Benaventura Clavaguera, conegut amb el pseudònim literari de Ventura Ametller. L’acte inaugural del nou espai públic serà el proper dissabte 8 de juliol a les 19:30h i comptarà amb la presència de la família de l’escriptor, l’alcalde de la ciutat, David Bote, i l’alcaldessa de Pals, Sílvia Monar.

Ametller, nascut a Pals i veí de Mataró, va ser una de les veus més significatives i alhora desconegudes de la literatura catalana de la segona meitat del segle XX

Ventura Ametller, pseudònim que Salvador Espriu va posar a l’escriptor Bonaventura Clavaguera, va ser una de les veus més significatives i alhora desconegudes de la literatura catalana de la segona meitat del segle XX. L’escriptor va néixer a Pals l’any 1933 però va passar gran part de la seva vida a Mataró, on va morir l’any 2008. Ametller, que era veterinari de professió, va conrear quasi totes les arts i les lletres i va escriure en diversos gèneres literaris com la poesia, la narrativa, l’assaig i la novel·la. Va ser l’autor d’una llarga obra literària, molta encara inèdita. De la seva producció, destaca el poemari “Summa Kaòtica”, publicat l’any 1986 i reeditat recentment.

Ametller, a la presentació de la reedició de Summa Kaòtica, el gener passat a Mataró

La nova plaça Ventura Ametller, urbanitzada per l’empresa municipal d’Urbanisme PUMSA, donarà accés a la nova Escola Angeleta Ferrer que s’estrenarà el curs vinent.  El nou espai públic està situat al tram de carrer de Cosme Churruca comprès entre el carrer de Federico Carlo Gravina i el Camí Ral.

Acte inaugural

L’acte d’inauguració de dissabte comptarà amb una lectura de poemes de l’escriptor a càrrec de membres de la Comissió Ventura Ametller i de la família i també amb l’actuació de l’Orquestra de Mataró.  Aquest no és el primer espai públic dedicat a Ventura Ametller sinó que Pals, la vila natal de l’escriptor, també va voler retre-li homenatge dedicant-li una plaça el novembre de l’any 2006.