L'antic Cinema Iluro de Mataró es convertirà en dos edificis d'habitatges, amb un total de 23 vivendes, un espai comercial a la planta baixa i aparcaments. El grup immobiliari RTV té previst invertir-hi fins a 10 milions d'euros i començarà les obres d'aquí a un màxim de sis mesos. L'espai, actualment abandonat, va ser una de les sales de cinema més gran de l'Estat espanyol. L'immoble té una superfície total de 9.650m2 i fa 17 anys que no s'utilitza com a sala de cinema. La planta baixa va acollir la delegació d'Hisenda, però des que aquesta es va traslladar al Rengle, l'edifici romania totalment buit.

Segons ha informat RTV Grupo Immobiliario en un comunicat, l'edifici es convertirà en un "complex residencial". La inversió serà de 10 milions d'euros per construir dos edificis residencials que comptaran amb 23 habitatges d'entre 60 i 130 metres quadrats, a més d'una zona interior comunitària amb piscina. A la planta baixa s'hi habilitarà un espai comercial i també es construiran dues plantes soterrani d'aparcament. Les obres començaran com a màxim en sis mesos, un cop la immobiliària disposi de la llicència d'obres. L'actual edifici compta amb una superfície total de 9.650 metres quadrats dels quals 4.500 són sobre rasant i 5.150 estan sota rasant i es "rehabilitaran íntegrament", segons el grup promotor. .

17 anys sense ús

El més sorprenent d'aquesta notícia, en tot cas, és que ha trigat molt de temps en arribar. La parcel·la on s'ubica l'antic cinema Iluro és una de les més apetitoses que hi ha a la ciutat, la qual viu una important reviscolada del mercat immobiliari. Amb noves promocions sorgint arreu del municipi, especialment a prop del mar, es feia estrany que l'antic edifici del Camí Ral no hagués estat adquirit per cap promotora. L'edifici havia estat propietat de l'empresari mataroní Josep Maria Coll. Va tancar el 2001 i des de llavors esperava una reconversió que semblava no arribar mai. Es van apuntar diferents projectes, sempre vinculats a l'àmbit immobiliari -malgrat que a molts mataronins els hauria agradat, mai s'ha plantejat seriosament reconvertir-lo en un equipament cultural. Tot ell va estar a punt de transformar-se de la mà d'un grup inversor britànic, que volia comprar l'edifici al seu propietari actual per convertir-lo en habitatges sense derruir-lo ni construir de nou, sinó mantenint l'estructura actual, amb una gran superfície comercial a la planta baixa que pogués acollir, per exemple, un hipermercat. Després de mantenir força converses amb l'Ajuntament, però, el projecte no va fructificar, a causa de diverses complicacions urbanístiques que els obligava a perdre metres d'edificabilitat.

Finalment ha estat RTV qui l'ha adquirit per convertir-lo en dos blocs de pisos. Es tracta d'un grup immobiliari creat l'any 2000 i amb seu a Barcelona que està desenvolupant diversos projectes de característiques similars a diferents zones del Maresme, com ara Vilassar, Llavaneres o la pròpia capital de la comarca.