El Port de Mataró queda fora del Pla d'Inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat. Ni un cèntim dels 30 milions d'euros previstos per part del Govern anirà a parar a la infraestructura de la capital del Maresme. El port d'Arenys de Mar, en canvi, rebrà 3 milions d'euros per millorar les seves instal·lacions. 

Segons ha informat aquest dijous la Generalitat, el pla d'inversions per als propers tres anys compta com una de les principals mesures amb els 3 milions que es destinaran al Port d'Arenys, un dels més importants a nivell pesquer de Catalunya, per al reforç del dic de recer. És l'única inversió que es fa al Maresme, tant a nivell públic com privat. El pla també preveu inversions privades per valor de més de 76 milions, que se sumen als 30 milions d'euros públics. El 19% dels 76 milions d'euros privats estan previstos per al port d'Arenys de Mar.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presentat avui el Pla d’inversions 2019-2022. Segons la Generalitat, el pla donarà prioritat a millorar la protecció i l’abric dels ports i a adequar les infraestructures portuàries al canvi climàtic. Una altra part important de la inversió es destinarà a potenciar la sinergia port-territori, és a dir, millorar la connexió entre el port i les ciutats, creant espais i vies que facilitin l’intercanvi d’activitats i que fomentin la dimensió social dels ports sense renunciar a la seva funció econòmica.

El Port de Mataró segueix pendent d'una renovació a fons en base a un pla estratègic que s'està elaborant entre l'Ajuntament, la Generalitat i el consorci que gestiona la infraestructura. Malgrat que a nivell d'amarraments les xifres són positives, les instal·lacions viuen una important decadència en el seu àmbit comercial i com a pol d'atracció dels mataronins. El pla estratègic ha de suposar una inversió milionària que afecti sobretot les instal·lacions comercials i el seu model de gestió, però de moment aquesta no s'ha concretat. El cessament del gerent del consorci, Joan Bellavista, fet públic aquesta mateixa setmana per part de la Generalitat, suma encara més incertesa al futur del port mataroní.